Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

FK Ekoprim Prešov – BNP Team Vranov 10:3

Futsalisti Ekoprimu Prešov zaznamenali v zápase 8. kola svoju doposiaľ najvyššiu výhru v aktuálnej sezóne. Šarišania sa v súboji proti Vranovu strelecky činili a svojmu súperovi nadelili 10 gólov.

Úvod stretnutia bol divoký, v prvej desaťminútovke padlo až šesť gólov. Najprv skórovali hostia, Prešov potom dvomi gólmi otočil vývoj vo svoj prospech. Vranov však stav vyrovnal a v 10. minúte bolo skóre nerozhodné – 3:3. Ďalšie góly padli až v závere prvého polčasu. Ekoprimu vyšla posledná minúta, počas ktorej Martin Biľ a Jakub Harčár potrestali chyby súpera a ešte pred prestávkou svojimi presnými zásahmi zabezpečili Prešovu dvojgolový náskok 5:3.

V prvom dejstve hostia so Šarišanmi ešte držali krok, v druhom už domáci na palubovke jednoznačne dominovali a pridali aj ďalšie góly. Vranov si po zmene strán výraznejšiu šancu nevypracoval, Ekoprim skóroval ešte päťkrát.

Hlasy po zápase
Prešovčania museli s Vranovom stav otáčať, nakoniec vyhrali jasným výsledkom. Vďaka plnému bodovému zisku navyše stiahli náskok na vedúce duo Humenné - Zlato lux Košice, na tri body. „Výsledok hovorí o jednoznačnej výhre, ale na začiatku to tak nebolo. Prvý inkasovaný gól nás však nezaskočil, stav sme otočili, potom to bolo doťahovanie. Nakoniec sa nám podarilo vyhrať. Súper nehral v plnom počte, v druhom polčase kondične odišiel, “ povedal kapitán Prešova Martin Biľ.

Zlomová bola posledná minúta prvého polčasu, v ktorej domáci strelili dva góly a do šatní išli s dvojgólovým náskokom. Pred bránou hostí sa iskrilo aj v druhom polčase. Dve minúty pred koncom zápasu viedli Šarišania 9:3. Spokojní prešovskí diváci si pýtali aj desiaty gól. „Počul som v hľadisku taký výkrik a nám sa to podarilo, čo bolo pre publikum len dobré.“

Martin Biľ si obliekol zeleno-biely dres opäť po roku. 28-ročný hráč žije v Írsku, za FK Prešov si príde zahrať vždy, keď sa vráti na Slovensko. „Stále keď idem domov pozerám či stihnem aj zápas a stále sa mi to podarí vystihnúť. Naposledy som hral vonku v Košiciach s Grizzly minulú sezónu, teraz doma. Futsal mám rád, chýba mi, preto sa vždy zapojím aspoň na jeden zápas.“

Hostia z Vranova vedeli, že stretnutie s Prešovom nebude ľahké, s takou vysokou prehrou ale pred duelom nerátali. „Potvrdilo sa, že Prešov je kvalitné mužstvo a je favoritom súťaže. Domáci hrali výborne kombinačne, my sme im to svojimi chybami uľahčili, ale vyhrali zaslúžene. Prvý polčas bol z našej strany ešte dobrý, dlho sme držali vyrovnaný stav. Položili nás dva góly v závere prvého dejstva, odvtedy hral Ekoprim svoju hru, nám sa darilo stále menej. Úprimne povedané, nečakali sme, že prehráme až takým vysokým rozdielom, “ zhodnotil kapitán BNP Team Vranov Tomáš Jakub.

Štatistika:
FK Ekoprim Prešov – BNP Team Vranov 10:3 (5:3)
Góly: 5. , 9. , 28. Mikluš, 6. , 36. Hricov, 20. Biľ, 20. Harčár, 24. Krempaský, 38. Matúš Mihok, 39. Vantruba - 3. Boroš, 7. , 10. Ladomerský. Rozhodovali: Marko, Molitoris. ŽK: Danko - Ladomerský, Kopčo. 100 divákov.

Zostavy:
FK Ekoprim Prešov: Kapraľ - Vrbovský, Krempaský, Harčár, Beliš, Hricov, Vantruba, Matúš Mihok, Danko, Mikluš, Biľ
BNP Team Vranov: Jakubek, Kopčo, Ladomerský, Jakubčin, Turčík, Soták, Petričko, Boroš, Bavoľár, Jakub, Grega

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK