Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Jedinečná príležitosť pre stredoškolákov na východe

Spoločnosť Unicorn Systems ponúka možnosť študovať na prestížnej súkromnej vysokej škole Unicorn College v Prahe, pri tom však študenti môžu ostať v rodnom meste. Program je zaujímavý aj tým, že študenti môžu získať štipendium a platenú prácu už od prvého ročníka a už pri štúdiu získať praktické skúsenosti z projektov v IT.

Na rozdiel od iných vysokých škôl tak môžu rodiny na východe značne ušetriť a pritom dať svojim deťom kvalitné vzdelanie.
Cieľom ponúkaného programu je poskytnúť absolventom stredných škôl alternatívu získať prácu a súčasne aj štúdium. „Chceme prilákať šikovných absolventov primárne technických stredných škôl a gymnázií, ktorí u nás budú pracovať ako programátori a súčasne budú študovať kombinovanou formou na Unicorn College. Primárne je v ponuke študijný odbor Informačné technológie.“ Uviedol Marek Beránek, riaditeľ Unicorn College.

Štúdium prebieha v kombinácii webinárov, videokonferencií a priamej výuky na Unicorn College v Prahe.
„Spojenie štúdia s praxou sa ukazuje nie len ako obojstranne výhodná spolupráca, ale v dnešnej dobe, už ako nutnosť. Podobný princíp spolupráce už rozvíjame so Strednou priemyselnou školou elektrotechnickou v Prešove, veríme preto, že naša ponuka vzbudí záujem aj v ostatných častiach tohto regiónu, “ doplnil informácie Richard Schwartz, obchodný riaditeľ Unicorn Systems SK.

Študenti môžu podávať prihlášky priebežne až do polovice septembra 2018, prijímacie konanie prebieha formou pohovorov v priebehu júna, augusta a septembra. Uchádzač o štúdium by mal splniť tieto požiadavky: ukončené stredoškolské vzdelanie maturitnou skúškou a mal by byť motivovaný na štúdium informačných technológií. Viac informácií je dostupných na stránke https://unicorn.com/work-and-study.

O Unicorn College
Unicorn College je moderná súkromná vysoká škola, ktorá ponúka kvalitné vysokoškolské bakalárske štúdium v oblastiach informačných a komunikačných technológií, ekonómie a manažmentu. Cieľom je poskytovať študentom aktívnu schopnosť využiť získané vedomosti tam, kde je to nutné, ale tiež tieto znalosti obohatiť o reálne skúsenosti. Okrem kvalitného vysokoškolského vzdelávania zaisťuje aj interné vzdelávanie a pomáha realizovať certifikáciu poskytovateľov úverov v ČR. Vo vedecko-výskumnej činnosti vysoká škola realizuje spolu so študentmi ako vlastné projekty z oblasti internetu vecí, tak sa podieľa aj na vývoji databázy súčiastok vnútorného detektoru experimentu ATLAS, CERN (Švajčiarsko). Pri poslednom spomínanom projekte tak spolupracuje s najprestížnejšími inštitúciami akými sú University of Oxford, University of Glasgow, University of Cambridge, CERN a s ďalšími.
Vďaka spolupráci s Unicorn Systems nasleduje najnovšie trendy a rozvíja moderné riešenia informačných a komunikačných technológií a vytvára atraktívnu a efektívnu ponuku študijných programov.

O Unicorn Systems
Unicorn Systems je renomovaná európska spoločnosť, ktorá poskytuje najväčšie informačné systémy a riešenia z oblasti informačných a komunikačných technológií. Dlhodobo sa sústreďujeme na vysokú pridanú hodnotu a konkurenčnú výhodu v prospech našich zákazníkov. Pôsobíme na trhu už od roku 1990 a za ten čas sme vytvorili rad špičkových a rozsiahlych riešení, ktoré sú rozšírené a používané v najvýznamnejších podnikoch v rôznych odvetviach. Máme tie najlepšie referencie z oblasti bankovníctva, poisťovníctva, telekomunikácií, energetiky, priemyslu, obchodu, ako aj verejného sektora. Našimi zákazníkmi sú popredné a najväčšie firmy. Detailne poznáme celé spektrum podnikateľských odvetví. Rozumieme princípom ich fungovania, ale aj špecifickým potrebám našich zákazníkov.

Naše komplexné tímy systematicky vzdelávaných odborníkov dokonale ovládajú všetky v súčasnosti obvyklé produktové rady, komponenty, technológie, a preto v podstate nemáme žiadne technologické obmedzenia. Napriek tomu, že pri práci uplatňujeme mnoho revolučných myšlienok, vlastné dodávky riešení podliehajú osvedčeným kritériám – kvalita, kvantita, termín a cena.

Mohlo by Vás zaujímať
V UNIVERZITNEJ KNIŽNICI OTVORILI INTERAKTÍVNU VÝSTAVU KRESIEB O STRATENOM DEDIČSTVE NAŠICH PREDKOV
Prešov 06. marec 2024 – V Univerzitnej knižnici Prešovskej univerzity v Prešove (UK PU) sa 5. marca konala vernisáž kresieb prešovskej výtvarníčky a vysokoškolskej pedagogičky Ivety Polák Čuchtovej. Na výstave pod názvom Stratené dedičstvo autorka predstavuje 22 kresieb, zobrazujúcich známych i menej známych bohov slovanskej mytológie, približuje kultúru, predstavy o svete i spôsob života dávnych Slovanov.
Začalo sa prihlasovanie do Logickej olympiády pre najmenších
Organizátori ohlásili spustenie registrácie do 9. ročníka Logickej olympiády pre najmenších. Jej cieľom je rozvíjať logické myslenie a zručnosti, ktoré budú predškoláci potrebovať pri vstupe do školy. Registrácia do súťaže, ktorá je určená predškolákom zo slovenských, ale aj českých materských škôl, sa začala 28. februára a potrvá do 30. apríla 2024.
Župná SPŠE Prešov je tretia najlepšia stredná odborná škola v SR
Inštitút INEKO zostavil rebríček slovenských škôl za školský rok 2022/2023. V aktuálnom ročníku hodnotenia sa na popredné miesto znovu prebojovala Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove, ktorú zriaďuje Prešovský samosprávny kraj (PSK). Obhájila v ňom minuloročné tretie miesto. PSK má pritom v kategóriách gymnázií a SOŠ v TOP 10 až trojčlenné zastúpenie a medzi tridsiatkov najlepších celkovo sedem župných škôl.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK