Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

V Ružomberku sa po prvýkrát stretol centrálny tím s vedúcimi skupín P18

Tím P18 začal s hľadaním stoviek dobrovoľníkov, ktorí sa aktívne zapoja do príprav letného Národného stretnutia mládeže v Prešove (26. - 29. júla 2018).

Koordinovať ich činnosť bude centrálny tím siedmich ľudí a 38 vedúcich pracovných tímov, ktorý sa v nedeľu stretli na svojom prvom spoločnom pracovnom stretnutí v Ružomberku. Oficiálne prihlasovanie dobrovoľníkov, ktoré sa skončí 30. mája 2018, je k dispozícii on-line na stránke P18 (v časti Prihlasovanie). Záujemcovia si môžu z viacerých možnosti vybrať tri. Tím P18 po uzavretí prihlasovania rozhodne, kam ich priradia podľa potreby. Pomáhať môžu napríklad pri registrácii, pri starostlivosti o hostí, pri zabezpečení stravy či upratovania, informovania či technických prácach.

„Príprava a organizácia P18 v Prešove v sebe ukrýva veľa námahy a práce, a preto je dôležité, aby sa za to postavil silný tím. Pozývame preto do spolupráce všetkých, ktorí sú ochotní pridať ruku k dielu, pomôcť a slúžiť so svojimi darmi a schopnosťami, " hovorí Ondrej Chrvala, poverený za prípravu P18. "Lídrom tímov, ktorých nominovali zástupcovia jednotlivých diecéz a mládežníckych organizácií z celého Slovenska, sme predstavili predbežný návrh programu P18 a manuál, podľa ktorého podujatie organizujeme. Každý z nich tam má svoju časť, ktorej sa má venovať a podľa ktorej môžeme zodpovedne pripraviť toto veľké dielo v Prešove. Sú medzi nimi mladí, pracujúci, kňazi i rehoľné sestry, i prešovský dekan Jozef Dronzek" hovorí Ondrej Chrvala.

"Každý záujemca o dobrovoľníctvo musí vyplniť prihlasovací formulár na stránke P18. Musí mať najmenej 17 rokov. Ak má menej ako 18 rokov, musí priložiť k prihlasovaciemu formuláru aj splnomocnenie od rodičov. Ďalšou podmienkou je odporúčanie od kňaza a preukázanie dobrovoľníckej skúsenosti, flexibilita a ochota pomôcť kdekoľvek. Z tých, ktorí sa prihlásia, tím vyberie konkrétnych dobrovoľníkov. Počas príprav ich nečakajú len práce spojené s podujatím, ale aj špeciálny program počas prípravného týždňa. Zložený bude z duchovných povzbudení, modlitieb, svätých omší a adorácií. Pripravuje ho špeciálny tím. Každý dobrovoľník bude mať zabezpečenú základnú stravu a ubytovanie, " informuje Zuzana Špacírová, zodpovedná za dobrovoľníkov.

Národné stretnutie mládeže v podobných rozmeroch sa koná po tretí raz. Organizátorom je Katolícka cirkev na Slovensku (Konferencia biskupov Slovenska). Tá poverila Radu pre mládež a univerzity KBS, ktorá zabezpečuje všetky aktivity v súvislosti so stretnutím. Podobné podujatie sa konalo pred tromi rokmi v Poprade a pred piatimi rokmi v Ružomberku. Na ich príprave pomáhalo vyše 800 mladých dobrovoľníkov zo Slovenska a iných krajín. Počas R13 a P15 členovia tímu spolu s dobrovoľníkmi investovali do príprav za viac než rok vyše 100-tisíc hodín svojho času. Vyše 95 percent z tohto času išlo o aktivity dobrovoľníkov vo veku od 15 do 30 rokov, a to bez nároku na odmenu. Ďalšie porady tímu sa uskutočnia v máji a v júli.

Centrálny tím s vedúcimi pracovných tímov P18
Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK