PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17002/startuje_mala_logicka_olympiada_urcena_predskolakom.html

Štartuje Malá Logická Olympiáda určená predškolákom

V januári odštartuje registráciou Malá Logická Olympiáda, ktorá je určená predškolákom.

Súťaž preverí jednoduché logické funkcie, tvorenie pojmov, dobrú pamäť, počítanie a precvičovanie jemnej motoriky najmenších. Prihlásiť deti z materských škôl do súťaže je možné prostredníctvom online formulára na stránke www.logickaolympiada.sk .

Malá Logická Olympiáda patrí medzi projekty celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným. Organizátorom projektov je Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove a partnerom súťaže nadaných detí je Nadácia ESET. Odborným garantom súťaže predškolákov je učiteľ a špeciálny pedagóg Ľuboš Lukáč, ktorý je zároveň autorom aktivít združených pod značkou celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným. Zvládnutie pravidiel logiky a základov počítania u detí predškolského veku je dôležité pre zvládnutie vyučovacích predmetov v škole i život samotný. Organizátori preto aj v tomto roku očakávajú tisíce prihlásených súťažiacich.

Registrovať deti predškolského veku môžu materské školy až do konca marca 2018. Testovanie predškolákov sa uskutoční v priebehu apríla – mája 2018 v priestoroch a réžii registrovanej materskej školy. Organizátor súťaže Malá Logická Olympiáda poskytne zdarma testovací súbor pre predškolákov a po ukončení súťaže dostanú deti (súťažiaci) certifikát o absolvovaní Malej Logickej Olympiády. Súťaž je možné realizovať samostatne písomnou formou alebo spoločným riešením kolektívu detí, napríklad pri počítači či interaktívnej tabuli.

 
31.1.2018 | Autor: Ľuboš Lukáč | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1408 krát