PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17011/zlato_lux_kosice__fk_ekoprim_presov_8-4.html

ZLATO lux Košice – FK Ekoprim Prešov 8:4

Futsalisti Ekoprimu Prešov prišli definitívne o šancu vyhrať druhú ligu Východ a zároveň aj o šancu postúpiť do play-off. Rozhodnutie padlo v piatkovom zápase, keď na palubovke ZLATO luxu Košice prehrali s priamym konkurentom v boji o prvenstvo 4:8.

Výsledok duelu ale trošku zavádza, priebeh nebol vôbec jednoznačný. Šarišania nezachytili nástup domácich, Košičanom patril úvod duelu, keď strelili dva góly. Potom sa do stretnutia postupne dostávali aj hostia, ktorí zásluhou hetriku Beliša ešte do polčasu vyrovnali na 3:3.

V druhom polčase v 29. minúte išli do vedenia opäť domáci, v tej istej minúte Prešovčania stav opäť dorovnali. Hostia mali ďalšie šance, ktoré nepremenili a platilo nedáš-dostaneš. Domáci potrestali Ekoprim piatym gólom. Hostia sa potom tlačili dopredu a snažili o vyrovnanie, no z brejku sa opäť presadili domáci. Šarišanom nevyšla ani záverečná power play, pri ktorej inkasovali ďalšie dva góly a Košiciam napokon podľahli 4:8.

Hlasy po zápase:
„Tak ako každý zápas sme aj teraz na začiatku inkasovali. Podarilo sa nám vyrovnať, dostať sa do zápasu, koniec prvého polčasu patril nám, mali sme veľa príležitostí. V druhom dejstve bola prvá desaťminútovka vyrovnaná, ale viac šancí sme mali my. Košice nás za nepremenené príležitosti potrestali. Dali nám piaty gól a to nás zlomilo. Potom sme súpera zatlačili ale z brejku sme vždy dostali ďalší a ďalší gól, “ zhodnotil Lukáš Vrbovský, hráč Ekoprimu Prešov. „Škoda, že sme nedali šance a piaty gól dali oni nám. Keby sme ho dali my, možno by sa to otočilo v náš prospech. Opäť sme mali veľa šancí, nedarí sa nám ich premieňať. Zápas bol dobrý, každý si povedal, že je to škoda, 8:4 je krutý výsledok.“

Po prehre so ZLATO luxom Prešovčania už definitívne nepostúpia do baráže a v tejto sezóne sa nepobijú o návrat do extraligy. Futsalista Ekoprimu Lukáš Vrbovský po stretnutí neskrýval sklamanie. „Škoda, celú sezónu sme mali takú hore-dole. Každé stretnutie sme hrali s inými chlapcami, vždy bola iná zostava. Aj napriek tomu chcem poďakovať chlapcom, že bojovali. Aj keď sa nedarí, nech sa maká a my sme makali.“

ZMENA!
Futsalistov Prešova čaká v tejto sezóne už iba jeden zápas. Posledné stretnutie mali pôvodne hrať v Košiciach s Grizzly. Tento duel sa ale odohrá v Prešove v hale na Baštovej ulici a to vo štvrtok 8. februára o 20.00 h.

Štatistika
ZLATO lux Košice – FK Ekoprim Prešov 8:4 (3:3)
Góly: 2. , 11. , 33. , 38. Seman, 5. Vilčko, 29. , 39. Grega, 35. Capík - 8. , 14. , 17. Beliš, 29. Vantruba. Rozhodovali: Molitoris, Bančanský. ŽK: Rohal, Horňák - Adam, Vrbovský, Harčár. 189 divákov.

Zostavy:
ZLATO lux Košice: Pella - Seman, Vilčko, Rohal, Capík, Grega, Horňák, Kis
FK Ekoprim Prešov: Kapraľ, Chovan - Vrbovský, Harčár, Beliš, Mikluš, Adam, Prusák, Vantruba, E. Kapraľ

 
6.2.2018 | Autor: Miroslava Baranová | Šport | čítané: 1268 krát