Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

3b PHbL: Favoriti potvrdili svoje ambície

Po krátkej zimnej prestávke sa o slovo opäť hlási kolektívny šport, ktorý ma svoje súťažne zastúpenie aj v našom meste.

3b Prešovská Hokejbalová liga počas uplynulého víkendu odštartovala niekoľkými predohrávkami, v ktorých sme mohli vidieť mnoho krásnych gólov no aj tvrdých súbojov.

Výsledky:

HOKEJBAL Prešov o.z. U19 – HBC MV TRANSPORT 2:6 (0:0, 1:3, 1:3)

Góly: D. Sedlák, Čirč – M. Ličák 3, Stanislav, Renčok, Pazdič
Brankári: Maruščák – Kunc
Vylúčenia: 0:1
Bez využitia
Rozhodcovia: Hriško, Hric
Predohrávka: 16.kolo
Tomáš Lorenčík (U19): „Nesmierne nás mrzí množstvo nepremenených šancí, ktoré sa dali označiť ako tutovky“.
Peter Kochan (U19): „Ak by nám niekto pred zápasom povedal, že uhráme s týmto súperom (najväčší ašpirant na titul a minuloročný finalista) takýto priaznivý výsledok, asi by sme ho brali všetci všetkými desiatimi, no po samotnom zápase som aspoň ja osobne dosť sklamaný, hlavne s prístupom v zakončení“

HBC SPARTANS – HBC MV TRANSPORT 4:13 (2:3, 2:3, 0:7)

Góly: N. Smolko 2, P. Sedlák, Dolinský – Staš 4, Lukáč 3, Antal 2, Mitra, M. Ličák, Hrušovský, Kovalčík
Brankári: S. Hudák – Viazanko
Vylúčenia: 1:1
Využitá pr.hra: 0:1 naviac P. Sedlák 10 min. OT
Rozhodcovia: Čirč, Francan
Dohrávka: 13.kolo
Roman Timočko (SPA): „Dve tretiny sme sa ako tak snažili robiť všetko to, čo sme si povedali, avšak tretia tretina nám jasne ukázala, že už aj na síce mestskú (skôr východoslovenskú) ligu je potrebné čo to odtrénovať, no to žiaľ nebol náš prípad, keďže s niektorými hráčmi som sa stretol po prvý krát od posledného jesenného kola, čo je dosť smutné. Súperovi však chceme poďakovať za fér hru a ďalšiu lekciu, z ktorej sa dúfam poučíme“

HOKEJBAL Prešov o.z. U19 – HBK bauska. VRANOV 2:7 (0:2, 2:2, 0:3)

Góly: D. Sedlák, Kuchár – M. Balogáč 3, Mart. Džupina, Hanes, Sima, Štefan
Brankári: Maruščák – J. Balogáč
Vylúčenia: 2:3
Využitá pr.hra: 2:1
Rozhodca: Francan
Dohrávka: 10.kolo
Richard Čirč (U19): „Na úvod jarnej časti sme sa stretli s tým najlepším čo ponúka 3b Prešovská Hokejbalová liga, lebo mená ako Renčok, Ličák, Stanislav alebo v tomto zápase Štefan, Mart. Džupina. Mat. Džupina, Habovčík majú na sebe punc extraligy SHbÚ, takže si myslím, že zimná príprava bola kvalitná a určite sme herne nesklamali, horšie to však bolo po tej streleckej stránke, na ktorej určite v najbližšej dobe zapracujeme“

Program: ihrisko ZŠ Čsl. Armády:
Sobota 24.2.2018 
10:00 hod.     HBC TORNADO - HBC EAGLES  (6.kolo) 
13:30 hod.    HBK bauska. VRANOV - HBC KNIGHTS Bardejov  (6.kolo)
Nedeľa 25.2.2018  
13:30 hod.     HBC STEMARC - HBC SPARTANS  (10.kolo)

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Jarná časť dostala zelenú!
Presne tri mesiace trval zimný spánok v mužskej regionálnej 3b Hokejbalovej lige VÝCHOD, no počasie sa snáď už umúdrilo a tak už nič nebránilo tomu, aby si hokejbalu chtivá partia opäť skrížila hokejky na ihriskách v Prešove a Trebišove.
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Tatran Prešov postúpil do štvrťfinále Európskeho pohára EHF
Dokázali to! Hádzanári Tatrana Prešov postúpili do štvrťfinále Európskeho pohára EHF, keď v odvetnom stretnutí proti islandskému tímu FH Hafnarfjördur zmazali päťgólové manko z prvého súboja (30:35) a po víťazstve 31:23 (15:13) sa tešia z postupu medzi osem najlepších tímov celej súťaže.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK