PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17067/cena_pre_presovsku_spolocnost_za_dynamiku_v_oblasti_smart.html

Cena pre prešovskú spoločnosť za dynamiku v oblasti SMART

Ocenenie najdynamickejšie rastúcej firmy v oblasti SMART systémov a technológií v osvetlení za rok 2017 v regióne strednej a východnej Európy putuje na Slovensko, do spoločnosti O. S. V. O. comp, a.s. , Cenu prebral jej konateľ Ing. Peter Bindas aj za účasti prešovskej primátorky Andrey Turčanovej.

„Aktuálne v Prešove máme 9374 svietidiel, z nich je 2650 LEDkových. Až 93 percent svietidiel kontrolujeme prostredníctvom inteligentného systému riadenia. Predvlani sme za modernizáciu nášho osvetlenia získali cenu GPP Award 2016. Teraz do Prešova prichádza ďalšie ocenenie pre spoločnosť, ktorá sa nám o osvetlenie stará, ” vyslovila primátorka Andrea Turčanová počas odovzdávania ocenenia „Fastest growing SMART Lighting Company in CEE in 2017“ (Najrýchlejšie sa rozvíjajúca SMART Lighting firma v regióne CEE v roku 2017) v priestoroch Veľvyslanectva Holandského kráľovstva v Slovenskej republike v Bratislave.

Philips Lighting odovzdáva podobné ocenenia Cena pre prešovskú spoločnosť za dynamiku v oblasti SMARTiba v prípadoch, keď ide o inovatívne či technologicky výnimočné riešenia alebo projekty, ktoré nastavujú novú kvalitatívnu laťku.

„Slovensko sa s viac ako 25 000 pripojených svetelných bodov vo viac ako 50 mestách radí k európskej špičke v oblasti osvetlenia s konektivitou. Nie je preto prekvapením, že sa stretávame práve tu a teraz, “ povedal k tomu pán Bedřich Quadrát zo spoločnosti Philips Lighting.

„Ďakujem hlavne samosprávam, kde naša spoločnosť pôsobí, za dôveru, že môžeme naše idey realizovať. Hľadíme stále dopredu a tým, že sme pripravení vieme modernizovať, “ zdôraznil konateľ Ing. Peter Bindas. Cena pre prešovskú spoločnosť za dynamiku v oblasti SMART

Udelenie ocenenia pre najdynamickejšie sa rozvíjajúcu firmu v oblasti SMART systémov a technológií v osvetlení od Philips Lighting je míľnikom poukazujúcim nielen na úspech, ale najmä na tempo, s ktorým sa darí implementovať tzv. inteligentnú infraštruktúru v oblasti osvetlenia do miest.

„Za symbolické pre túto udalosť považujem, že sa stretávame v priestoroch holandského veľvyslanectva v Bratislave. Sme nielen podporovateľmi inovatívnych programov holandských spoločností na Slovensku, ale my sami sme ambasádormi moderných a šetrných technológií. Sme radi, že sme vás mohli privítať v našich priestoroch s konceptom nulového odpadu, pre ktorý sme získali 2.miesto v súťaži medzi ostatnými holandskými ambasádami po celom svete, “ doplnil pán Henk Cor van der Kwast, veľvyslanec Holandského kráľovstva na Slovensku.

Ocenenie „Fastest growing SMART Lighting Company in CEE in 2017”putuje na Slovensko. Philips Lighting je globálnou firmou a fakt, že v regióne strednej a východnej Európy pôsobí celkom v 16 krajinách ešte viac podtrhuje význam ocenenia.

Neustály vývoj v oblasti „osvetlenia s konektivitou“ ako súčasti siete Informačných technológií (IoT – Internet vecí) je trendom posledných rokov. Očakáva sa, že do roku 2020 sa súčasné verejné osvetlenie stane základnou infraštruktrnou sieťou pre 80 % „SMART“ miest.

 
9.3.2018 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1177 krát