Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Prešovčania môžu pripomienkovať Komunitný plán sociálnych služieb

Prešovský Komunitný plán sociálnych služieb môže pripomienkovať aj verejnosť. Stretnutie sa uskutoční 15. marca 2018 od 15.00 h v zasadačke MsÚ na Jarkovej ulici č. 24.

Ako pomôže mesto ohrozeným skupinám svojich obyvateľov? Aké služby im poskytuje? Čo plánuje v tejto oblasti? Čo všetko potrebujú občania, aby sa im v Prešove lepšie žilo?

Odpovede na takéto otázky dáva významný strednodobý strategický dokument - Komunitný plán sociálnych služieb mesta Prešov na roky 2018 – 2025, ktorý mesto vypracovalo v úzkej spolupráci občanov, poskytovateľov a prijímateľov sociálnych služieb, zástupcov samosprávy a štátnej správy. Jeho súčasťou je aj Akčný plán na roky 2018 – 2020, ktorý už obsahuje konkrétne aktivity v sociálnych službách. (obidva materiály sú v prílohách v dolnej časti tohto článku)

Tvorcovia na dokumentoch pracovali od konca roku 2016 – formou pracovných skupín, diskusií, ale súčasťou bol aj dotazník, kde svoje poznatky a návrhy mohli predostrieť aj občania. V dotazníkoch, ktoré vyplnilo takmer 500 respondentov, pritom uviedli viac ako 40 rôznych poznatkov a návrhov, ktoré podľa navrhovateľov zlepšia sociálne služby v Prešove a ktoré boli v rámci možností a v súlade s legislatívou zapracované do návrhu Komunitného plánu sociálnych služieb i do Akčného plánu.

Pred schválením týchto dokumentov v zastupiteľstve však zainteresovaní, ako aj verejnosť, dostáva príležitosť pripomienkovať ho znova – na verejnom prerokovaní 15. marca 2018 od 15.00 h v zasadačke MsÚ na Jarkovej ulici č. 24. Pripomienky k navrhovaným dokumentom potom môžu zasielať ešte do 31.03.2018 na tieto adresy:

Mgr. Nikol Fuchsová – e-mail: nicolefuchsova@gmail.com
Mgr. Katarína Hnatová –e-mail: katarina.hnatova@presov.sk

Prílohy
Komunitný plán sociálnych služieb mesta Prešov na roky 2018 – 2025
pdf
983,2 kB
Akčný plán na roky 2018 – 2020
pdf
358,1 kB
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK