Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Presov Karate Ladies: Lucia Langošová - zlatá a Melánia Laciová - strieborná na GP Slovakia 2018 v Bratislave

PRESOV KARATE KIDS absolvovali počas začiatku marca ďalšie významné KARATE podujatia.

Prvou vážnou skúškou najmenších Presov Karate Kids bolo 2.kolo slovenského pohára v karate detí do 12 rokov. Súťaž sa konala dňa 04.03.2018. Do Partizánskeho cestovali Presov Karate Kids trošku zdecimovaní maródkou v okresanom počte - 13-ich Presov Karate Kids. Keďže Presov Karate Kids nie sú poverčiví, nebáli sa žeby neuspeli vďaka tejto krásnej cifre. Detičky po 1. kole SR pohára v Trenčíne, opätovne zabrali a z Partizánskeho doviezli prešovčania bilanciu 1-3-3, čiže krásnych 7 medailí. Na súťaži potešil hlavne Kryštof Balucha, ktorý vyhral kategóriu KATA. Všetky Presov Karate Kids však išli naplno a ich výkony sú predzvesťou, že sa môže jednať opäť o úspešnú sezónu, a že Prešov ide krok po kroku ďalej a ďalej za svojimi snami. S členskou základňou blížiacej sa k cifre 200 členov, je zrejmé, že karate bude fungovať v Prešove určite dlhú dobu.

Posledný víkend bol v znamení špičkového medzinárodného podujatia - Grand Prix Slovakia 2018. Súťaž sa konala v Bratislave (09. -11.03.2018) a Lucia Langošová v sobotu - dňa 10.03.2018 vybojovala vo finálovom zápase proti ukrajinke zlatú medailu a vezie si z tohto medzinárodného podujatia do Prešova obrovský úspech v kategórii žien do 61 kg! Lucia si napravila chuť po Svetovom pohári (K1 PREMIER LEAGUE) v rakúskom Salzburgu, kde vypadla v 1.kole v predĺžení. Lucia potvrdila, že v tejto váhovej kategórii patrí medzi slovenskú špičku. Druhou v sobotu štartujúcou bola Miška Bryndzová, ktorá bohužiaľ vypadla v 1. kole. Nevadí, život ide ďalej a Miška sa zlepšuje každým tréningom.

V nedeľu prišli na rad ostatné Presov Karate Kids. Po tvrdých bojoch s medzinárodnou konkurenciou neuveriteľný výsledok vybojovala Melánia Laciová. Melánia trénuje karate v rámci projektu Juniorko (www.juniorko.sk), ešte len 2,5 roka. Stále štartuje v kategórii začiatočníkov a má len 7.kyu (žltý opasok). Aj napriek tomu, na GP Slovakia našla premožiteľku až vo finále, kde nestačila na ukrajinskú reprezentantku. Melánia je pohybový talent a naplno potvrdila, že ak človek veľmi chce, často porazí aj skúsenejších súperov.

KRYŠTOF BALUCHA VYHRAL KATEGÓRIU KATA 5 ROČNÝCH CHLAPCOV
LUCIA LANGOŠOVÁ NA GP SLOVAKIA 2018 DOMINOVALA
LUCIA LANGOŠOVÁ PRED ZÁPASMI V BRATISLAVE
LUCIA LANGOŠOVÁ S TRÉNEROM PETROM SABOLOM V BRATISLAVE NA GP SLOVAKIA 2018 PO VÍŤAZSTVE
MELÁNIA LACIOVÁ PREKVAPILA STRIEBROM NA GP SLOVAKIA 2018 V BRATISLAVE
MY SME PRESOV KARATE KIDS
PRESOV KARATE KIDS V PARTIZÁNSKOM NA 2. KOLE SR POHÁRA DETÍ V KARATE
PRESOV KARATE LADIES NECHÝBALI ANI PRI ODOVZDÁVANÍ CIEN ŠPORTOVCA ROKA 2018 UDEĽOVANÝMI PREŠOVSKÝM SAMOSPRÁVNYM KRAJOM
SOFIA HALECKÁ A INGA SALAGANIČOVÁ SÚ TALENTOVANÉ PREŠOVČANKY
VÍŤAZNÉ POHÁRE PO GP SLOVAKIA 2018 NA TRÉNINGU V PREŠOVE
VÝPRAVA PRESOV KARATE KIDS V BRATISLAVE
VÝPRAVA PREŠOVČANOV V BRATISLAVE
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK