Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Rekonštrukcie križovatiek zmenia toky dopravy

Začínajúce rekonštrukcie dôležitých prešovských križovatiek si vyžiadajú dopravné obmedzenia, presmerovanie dopravy i menšie úpravy v MHD. Bude potrebná trpezlivosť vodičov i Prešovčanov.

Stavebná činnosť súvisiaca s prestavbou križovatky Východná – Solivarská, ktorá sa zmení na okružnú, je čoraz intenzívnejšia. Výsledkom bude nielen väčšia priepustnosť tohto dopravného bodu, ale hlavne plynulejšia doprava. Niekoľkomesačná práca si však vyžiada dopravné obmedzenia a zmenia sa aj toky, predovšetkým tranzitnej dopravy prechádzajúcej v súčasnosti touto križovatkou.

Od 9. mája bude v smere od Košíc na Vranov tranzitná doprava na nevyhnutný čas presmerovaná na ulice Švábska a. Arm. gen. L. Svobodu. V opačnom smere pôjde tranzitná doprava po uliciach Arm. gen. L. Svobodu – Rusínska – Kuzmányho a Masaryková. Gro prác, ktoré si vyžiadajú dopravné obmedzenia, je naplánovaných na letné, prázdninové mesiace, kedy je najnižšia intenzita dopravy.

Osobnej dopravy sa zmeny v doprave nedotknú, vodiči však musia rátať s obmedzeniami v okolí samotnej stavby.

Menšie zmeny sa však prejavia v MHD, kde sa kvôli rekonštrukcii tejto križovatky dočasne od 15. marca ruší zachádzka liniek č. 39 a 45 k Hypermarketu Tesco. Zastávka „Hypermarket Tesco“ je nefunkčná. Náhradnou je á zastávka „Škára“ na Solivarskej ulici.

Časy odchodov spojov liniek 39 a 45 z ostatných zastávok sa nemenia. O prípadných ďalších zmenách bude cestujúcich vopred DPMP informovať.

Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Jarné prázdniny má aj prešovská MHD
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že od pondelka 26. februára do piatku 1. marca 2024 bude MHD v Prešove premávať v prázdninovom režime.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
Mesto sa púšťa do opráv predstaničných priestorov
V Prešove sa v pondelok 26. februára 2024 odštartuje očakávaná rekonštrukcia predstaničných priestorov. Mesto tak vyrieši problémy s presakovaním vody do podchodu, ktorý je dôležitým prepojením pre cestujúcu verejnosť. Opravy budú sprevádzať aj obmedzenia v doprave.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Parkovanie pri amfiteátri bude dočasne obmedzené
Mesto Prešov informuje vodičov, že v dňoch od 21. do 23. februára 2024 nebude možné zaparkovať na parkovisku pri amfiteátri.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK