Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Tím P18 sa stretol so zástupcami záchranných zložiek a mestských spoločností

Tím P18 začal tento týždeň ďalšie kolo rokovaní, ktoré súvisia s prípravou letného Národného stretnutia mládeže v Prešove.

Na prešovskej radnici sa v utorok časť centrálneho tímu stretla s viacerými predstaviteľmi záchranných zložiek a mestských spoločností, aby spolu prerokovali ďalšie kroky prípravy a spolupráce. Cieľom ich prvého koordinačného stretnutia bolo nájsť spoločné prieniky pri príprave celoštátneho podujatia. Tím P18 inicioval stretnutie v spolupráci s mestom Prešov.

"Predstaviteľom záchranných zložiek a mestských spoločností sme predstavili kompletnú ideu a časový harmonogram návrhu programu P18. Po vypočutí sme diskutovali o jednotlivých bodoch, ktoré prezentovala jedna i druhá strana. Ďakujeme a oceňujeme všetky konštruktívne námety, ktoré prediskutujeme na sérii ďalších stretnutí, " hovorí o stretnutí hlavný zodpovedný za P18 Ondrej Chrvala, ktorý prítomných zoznámil s myšlienkou Národného stretnutia mládeže P18 v Prešove.

"Dohodli sme sa napríklad, že všetkým zložkám, ktoré boli prítomné, náš tím poskytne kontakty na kľúčových ľudí v tímoch, zároveň im poskytne priestor pre ich rôzne upozornenia v brožúre pre pútnika, na webe a sociálnych sieťach. V ďalších mesiacoch nás s týmito partnermi čakajú ďalšie spoločné i samostatné diskusie o celkovej logistike, presunoch či bezpečnosti celej akcie, ale aj problematike ich prepravy či zabezpečení vývozu odpadu, " dodal Ondrej Chrvala.

Tím Národného stretnutia mládeže P18 zastupovali členovia centrálneho tímu a kaplán vo farnosti Prešov Martin Šimko. Za mesto sa stretnutí zúčastnila primátorka Prešova Andrea Turčanová a prednostka Mestského úradu v Prešove Marta Dolhá.

Medzi zástupcami záchranných zložiek a mestských spoločnosti bol riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Marián Leško, náčelník mestskej polície v Prešove Ján Andrejko, riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Ľubomír Toďor, predseda predstavenstva Dopravného podniku mesta Prešov Peter Janus, predseda predstavenstva Technických služieb mesta Prešov Milan Toth, vedúci odboru dopravy a životného prostredia na Mestskom úrade v Prešove Stanislav Ondirko a Vasiľ Feckanič, zástupca Dobrovoľného hasičského zboru mesta Prešov.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK