Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Policajný Facebook opätovne zachránil mladý ľudský život

Pred niekoľkými dňami sa na Policajný zbor obrátil mladistvý chlapec so žiadosťou o pomoc.

Prostredníctvom oficiálnej facebookovej stránky Policajného zboru na Facebooku poslal snímky z konverzácie s mladistvým dievčaťom. Z obsahu správ vyplynulo dôvodné podozrenie zo sebapoškodzovania zo strany dievčaťa a následne aj jej samovražedné myšlienky. Dievča si zvolilo konkrétny dátum svojho úmrtia.

Zaslaná konverzácia bola následne poslaná na príslušné krajské riaditeľstvo Policajného zboru. V priebehu nasledujúcich minút policajti dievča stotožnili a vzápätí lokalizovali. Obavy o jej bezpečnosť sa potvrdili. Keďže k problematickému správaniu dochádzalo už istý čas, na spoluprácu bol oslovený aj príslušný sociálny úrad. Dievčaťu bude poskytnutá odborná pomoc lekárov.

Mladý oznamovateľ takto postupoval už druhýkrát. V minulosti už kontaktoval Policajný zbor s podobným problémom prostredníctvom Facebooku. Na svoju vlastnú žiadosť chce zostať v anonymite. V ďalšej podobnej situácii dostal maloletý oznamovateľ Medailu ministra vnútra.

Od spustenia facebookovej stránky Policajného zboru, od apríla 2017, sme zaznamenali aj iné prípady, v ktorých sa na nás so žiadosťou o pomoc obrátili nielen maloletí či mladiství, ale aj dospelí občania Slovenskej republiky a v jednom prípade aj občan Českej republiky. Na základe zaslaných informácií im bola vždy poskytnutá okamžitá pomoc, ktorá viedla k zaisteniu ich bezpečnosti pred hroziacim rizikom.

Policajný zbor vyzýva všetkých maloletých a mladistvých, aby sa naň obracali s dôverou v akomkoľvek prípade, ak budú mať pocit, že ich rovesníci sú v ohrození, alebo sami potrebujú pomoc.

Rovnako všetci ostatní občania Slovenskej republiky môžu v podobných prípadoch kontaktovať Facebook Policajného zboru. Treba však mať na pamäti, že najrýchlejším spôsobom ako kontaktovať políciu je telefonát na číslo 158. Facebookova stránka nie je v súčasnosti monitorovaná 24 hodín denne, sedem dní v týždni.

Oddelenie komunikácie a prevencie Prezídium Policajného zboru

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Krádež v rodinnom dome
Polícia v Prešove rieši prípad trestného činu krádeže spáchaného v súbehu s trestným činom porušovanie domovej slobody, ku ktorému došlo v sobotu (17.02.2024) na Ul. Bezručovej.
Likvidácia tabaku aj registračných pokladníc
Prešov - 20.02.2024: Colný úrad (CÚ) Prešov zlikvidoval v spaľovni odpadov viac ako 5,6 ton tabaku, ktorý prepadol v prospech štátu. Zničil aj tri registračné pokladnice, ktoré zabezpečil pri kontrolách zameraných na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice (ERP).
Náušnice, prstene, retiazky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Ukradnuté dopravné značky
Taxikár jazdil po strede cesty
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK