Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Nadačný fond Getrag pre región podporí sedem miestnych iniciatív, ktoré zlepšujú život v košickom a prešovskom regióne

Grantový program Getrag pre región podporí sedem projektov na východnom Slovensku, ktoré sú zamerané na bezpečnosť, mobilitu, environmentálne programy a vzdelávanie a rozvoj detí a mládeže. Tretí ročník programu, ktorý realizuje Karpatská nadácia, prerozdelil týmto projektom sumu 15 000 EUR.

Medzi podporené organizácie patrí aj košické občianske združenie Maják nádeje, ktoré zorganizuje kreatívne dielne pre ženy v núdzi, aby mohli získať nové pracovné zručnosti a návyky. Vďaka podporenému projektu, si aj ich deti budú môcť vyskúšať tvorivé aktivity a efektívne vyplniť voľný čas. Do kreatívnych dielní sa zapoja aj obyvatelia Košíc a okolia, ktorí majú záujem spoznať rodiny v núdzi, ich príbehy a potreby.

V obci Jaklovce sa vďaka projektu obce Separkovia z Jakloviec môžu deti z miestnej materskej školy tešiť na environmentálnu výchovu a vzdelávanie. Deti budú pravidelne navštevovať okolité lesy a spoznávať druhy stromov. Naučia sa ich sadiť a spracovávať drevo.

„Spolupráca s firmou Getrag sa pre nás pomaly stáva tradíciou a my sme veľmi radi, že aj v tomto roku môžeme spolu podporiť iniciatívy, ktoré vylepšujú život na východnom Slovensku. Tretí ročník programu Getrag pre región opäť podporil viacero skutočne inovatívnych projektov v Košiciach, ako aj v menších obciach v regióne. Aktívni občania sú pre tento región a krajinu dôležití a my ich radi v ich snahách o zlepšenie vlastnej komunity podporíme.“ konštatuje Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie.

„Ďalší rok spolupráce s Karpatskou nadáciou ma opäť presvedčil, že sú medzi nami ľudia, ktorým záleží na osudoch iných a ktorým nie je ľahostajný svet okolo nás. Som rád, že ich môžeme podporiť a trocha pomôcť v projektoch, ktoré prinášajú osoh širšej komunite. Bolo pre mňa opäť neľahké identifikovať tie najlepšie projekty, pretože každý z nich bol jedinečný a zaujímavý, ” uviedol Peter Štefanko, Senior manažér ľudských zdrojov spoločnosti GETRAG FORD Transmissions Slovakia s.r.o.

Grantový program Getrag pre región je financovaný z Nadačného fondu Getrag, ktorý spravuje Karpatská nadácia. Program podporuje projekty neziskových organizácií a obcí, ktoré ponúkajú inovatívne dlhodobo udržateľné riešenia miestnych potrieb a dokážu inšpirovať. Nadačný fond Getrag doposiaľ podporil 36 projektov v celkovou sumou 101 600 EUR.

Viac informácii o grantovom programe nájdete na www.karpatskanadacia.sk

Zoznam podporených projektov Getrag pre región (v abecednom poradí)
 Atletický legionársky klub - Beh pre zdravie – 2 000 EUR
 Atletika Košice o.z. - JBL JUMP FEST KOŠICE 2018 – 1 300 EUR
 Maják nádeje - Kreatívne dielne pre mladých z rodín v núdzi – 3 000 EUR
 Nadácia záchrany a obnovy Senianskeho kaštieľa - API-škola života – 3 000 EUR
 Obec Ardovo - My Vám - Vy nám – 700 EUR
 Obec Jaklovce - Separkovia z Jakloviec – 2 000 EUR
 Obec Péder - Tradície v živote obce – 3 000 EUR

Karpatská nadácia podporuje východné Slovensko od roku 1994 a počas svojej existencie podporila stovky projektov sumou takmer 2,3 milióna EUR.
Poslaním Karpatskej nadácie je viesť ľudí a organizácie k zodpovednosti za seba, komunitu, región a budúcnosť. Od svojho založenia poskytuje finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie v záujme zlepšovania života na východnom Slovensku.
Karpatská nadácia sa aktívne venuje aj téme spoločenskej zodpovednosti firiem a firemnej filantropii. Výsledkom partnerstiev Karpatskej nadácie a obchodných spoločností je spoločná podpora východoslovenskej komunity s pridanou hodnotou lepšieho vzájomného pochopenia potrieb neziskového a komerčného sektora.

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK