Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Vrecoví zlodeji v akcii

Na policajné oddelenie v Prešove prišla uplynulú sobotu (24.03.2018) 83 ročná Prešovčanka, s tým že bola okradnutá počas nakupovania.

Dôchodkyňa nakupovala v jednej z prešovských predajni mäsa. Zatiaľ neznámy páchateľ využil jej nepozornosť a počas toho ako si odkladala nákup do igelitovej tašky jej z druhej tašky, ktorú mala prevesenú cez zápästie ukradol peňaženku. V nej mala okradnutá žena osobné doklady a peniaze. Škoda, ktorá je krádežou vznikla bola vyčíslená na 60. - €. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Šikovnému vreckárovi stačí iba pár sekúnd na to, aby Vás okradol a spôsobil veľa ťažkostí. Menej lákavá už je i predstava vybavovania dokladov, o ktoré ste pri krádeži prišli. Vždy je lepšie krádeži predísť, ako ju neskôr riešiť.

Najobľúbenejším cieľom vreckových zlodejov bývajú peňaženky. Nie zriedkavejšie sú to mobilné telefóny, platobné karty či dokonca celé nákupné tašky a kabelky. Nenechávajte ich preto bez dozoru ani pri nakupovaní. Rozumné nie je „odloženie“ kabelky do nákupného vozíka. Môže sa totiž ľahko stať, že v okamihu, keď sa zapozeráte na zaujímavú akciovú ponuku, kabelka je preč. Noste preto kabelku na ramene s rukou na zapínaní. Občas ju skontrolujte, či je riadne uzatvorená. Svoje kabelky či tašky nespúšťajte z očí ani v prostriedkoch MHD. Tlačenice sú rajom pre drobných zlodejov. Ak sa v nejakej ocitnete, buďte mimoriadne obozretní. Za úvahu stojí i oddelené nosenie peňazí a dokladov.

Vreckári používajú veľmi rafinované spôsoby. Sú vynaliezaví a rýchlo sa prispôsobujú. Nedajte im preto ani tú najmenšiu šancu, aby Vás pripravili o Vaše peniaze, doklady i cennosti.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK