PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17113/biskupi_pozvali_mladych_na_narodne_stretnutie_mladeze_p18_v_presove.html

Biskupi pozvali mladých na Národné stretnutie mládeže P18 v Prešove

Viacerí biskupi počas sviatkov pozvali mladých do Prešova. V pastierskych listoch, ktoré čítali kňazi vo všetkých kostoloch v Nitrianskej, Spišskej a Rožňavskej diecézy, ich povzbudili, aby sa prihlásili na letné Národné stretnutie mládež P18 (26. – 29. júla 2018).

Tím, ktorý toto podujatie organizuje, práve počas Veľkej noci ukončil prvú fázu prihlasovania. Od apríla do konca mája prebieha ďalšia fáza, záujemcovia sa môžu stále prihlásiť na stránke narodnestretnutiemladeze.sk. Na nej zároveň organizátori sprístupnili bezplatne ďalšiu – už siedmu časť duchovnej prípravy s názvom Odvážny rok.

„Milí mladí priatelia, nebojte sa, majte odvahu žiť kresťanskú vieru vo svojom okolí. Povzbudzujem vás, aby ste sa prihlásili a prišli do Prešova, “ pozval mladých spišský biskup Mons. Štefan Sečka. Pripomenul im tiež, aby sa zapojili do duchovnej prípravy Odvážny rok. Pridáva sa k nemu i rožňavský biskup Mons. Stanislav Stolárik, ktorý mladým každý mesiac v rámci prípravy na P18 predstavuje známe i menej známe modlitby v seriáli Máriina cesta. „Zapojte preto všetko to, čo je príznačné pre váš mladý a zároveň krásny vek: vaše sily, túžby, elán, horlivosť, nadšenie, kreativitu do vašej ľudskej, duchovnej i profesionálnej formácie. Všetci túžime, aby z vás vyrástli ľudia, na ktorých by boli hrdí vaši rodičia, učitelia, spoločnosť, Cirkev i sám Boh. Milí mladí priatelia, teším sa na stretnutie s vami pri rôznych príležitostiach, najmä vo vašich farnostiach. Touto cestou vás pozývam aj na stretnutie mládeže do Prešova, na P18, “ napísal v pastierskom liste nitriansky biskup Mons. Viliam Judák.

Národné stretnutie mládeže P18 v Prešove sa uskutoční v dňoch 26. – 29. júla 2018. Toto podujatie je úzko späté so Svetovými dňami mládeže. Za ich myšlienkou stojí dnes už svätý Ján Pavol II. , ktorý osobne zavítal do mesta Prešov v rámci svojej druhej apoštolskej návštevy Slovenska (prvej v samostatnej republike) – 2. júla 1995. Jeho návštevu pripomína Ulica Jána Pavla II. pri Mestskej hale, ale aj socha v nadživotnej veľkosti pri Konkatedrále sv. Mikuláša či pamätné tabule v Katedrále sv. Jána Krstiteľa a pri pomníku obetí Prešovských jatiek. Najbližšie Svetové dni mládeže (SDM) sa uskutočnia v roku 2019 v Paname. Slovenskí mladí sa na toto podujatie začnú oficiálne chystať v Prešove. Očakáva sa, že na akciu príde štyri až päťtisíc mladých ľudí.

 
4.4.2018 | Autor: Komunikačný tím P18 | Kultúra a voľný čas | čítané: 939 krát