PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17115/prvu_fazu_prihlasovania_na_p18_v_presove_vyuzilo_viac_ako_3_000_mladych.html

Prvú fázu prihlasovania na P18 v Prešove využilo viac ako 3 000 mladých

Prvú fázu prihlasovania na Národné stretnutie mládeže P18, ktoré sa uskutoční v lete v Prešove, využilo viac ako 3 000 mladých ľudí.

Vyplýva to zo štatistiky registračného tímu P18. Prvú fázu ukončil posledný marcový deň, od apríla do mája prebieha jej pokračovanie. Najväčšiu skupinu – takmer 1 500 ľudí – tvoria účastníci. Registračný tím P18 eviduje desiatky skupín, v ktorých je okolo 1 300 ľudí. Do metropoly Šariša sa už prihlásilo aj vyše 180 rehoľníkov, viac ako 200 dobrovoľníkov a 29 zdravotne ťažko postihnutých. Z diecéz sa zatiaľ najviac prihlásilo z Košickej arcidiecézy, druhá je Spišská diecéza a tretia Bratislavská arcidiecéza. Z hľadiska trvalého pobytu evidujú organizátori najviac prihlásených zo Slovenska. Prihlásili sa už aj mladí z Čiech a iných krajín. Najviac evidovaných je vo veku 18 a 17 rokov. Aktuálne sa dá naďalej prihlásiť vyplnením formulára na oficiálnej stránke www.narodnestretnutiemladeze.sk (v časti Prihlásenie). Do konca mája platí akcia – za cenu 30 eur.

„Už tritisíc mladých ľudí odpovedalo na naše pozvanie prísť zažiť niečo nevšedné do Prešova. Tešíme sa na ďalších. A vyhlasujeme špeciálnu akciu, aby tí, ktorí sa už prihlásili, pozvali svojich priateľov a známych. Osobne pozvite svojich priateľov, aby prišli. Je lepšie raz zažiť, ako stokrát rozprávať. Bude to stáť za to. Stále platí možnosť prihlásenia vopred. Tým, čo sa prihlásili, pripomíname, aby nezabudli na uhradenie poplatku. Prihlásenie je platné až po uhradení a prijatí poplatku. Ten je potrebné uhradiť do siedmich dní od vyplnenia formulára, “ hovorí Ondrej Chrvala, tajomník Rady pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska, ktorá podujatie chystá s tímom dobrovoľníkov. Organizuje ju v spolupráci s mestom Prešov, ktoré je generálnym partnerom projektu. „Všetkých opäť pozývam do metropoly Šariša. Práve tu začneme našu prípravu na Svetové dni mládeže, ktoré sa uskutočnia už o rok v Paname, “ dodáva Ondrej Chrvala.

Oficiálne prihlasovanie sa začalo v polovici januára. Prihlasovací formulár je k dispozícii na stránke stránke www.narodnestretnutiemladeze.sk. V prípade otázok sa dá ozvať na e-mail registracia@narodnestretnutiemladeze.sk.

 
5.4.2018 | Autor: Komunikačný tím P18 | Spoločnosť | čítané: 1199 krát