PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17127/zapojite_sa_do_prace_bicyklom-.html

Zapojíte sa? Do práce bicyklom.

Prešovská samospráva sa zapojila aj do 5. ročníka národnej kampane Do práce na bicykli. Registrovať sa tak už môžu aj zamestnanci so svojimi tímami. Kampaň začína 5. mája.

Tisícom Prešovčanov sa znova otvára možnosť atraktívnou formou objavovať výhody dochádzania do práce na dvoch kolesách. 5. ročník národnej kampane Do práce na bicykli štartuje 5. mája, v týchto dňoch sa už môžu registrovať aj zamestnanci so svojimi tímami. Prešovská samospráva sa už zaregistrovala.

„V Prešove v tomto roku začíname s mohutnou výstavbou cyklociest. Konečne bezpečnejšie prepojíme naše sídliská s centrom mesta, i navzájom, a umožníme tak väčšiemu množstvu Prešovčanov nabrať odvahu a na cestu do práce využiť bicykel, “ uviedla prešovská primátorka Andrea Turčanová.

V minulom roku sa v Prešove registrovalo 44 tímov, ktoré mali 143 členov. Prešovčania počas kampane najazdili celkovo 13558,16 km, čím životné prostredie ušetrili od 3592,66 kg CO2. Najviac, až 1691,9 km najazdil tím, ktorý si dal pomenovanie Rojobike.

Vlani pritom išlo o rekordný ročník - celkovo sa do tejto celoslovenskej akcie zapojilo viac než 8 500 obyvateľov zo 74 samospráv. Kampaň však má ambíciu ešte viac rozšíriť počty súťažiacich.

Aj v tomto roku bude kampaň rozšírená o viaceré inovácie, ktoré súťažiacim spríjemnia prácu so systémom a prinesú súťaži nový rozmer. Najzaujímavejšou z nich je nový spôsob zaznamenávania jázd v podobe mobilnej aplikácie, ktorou bude doplnený tradičný spôsob evidovania najazdených kilometrov v konte súťažiaceho. Vylepšený spôsob evidencie okrem praktickej stránky prinesie aj cenné informácie o presných trasách, ktorými sa obyvatelia registrovaných miest presúvajú za svojou prácou.

Lokálnym koordinátorom súťaže za mesto Prešov je Ing. Stanislav Ondirko, vedúci Odboru dopravy a životného prostredia, e-mail: stanislav.ondirko@presov.sk . Viac informácií o pravidlách a priebehu súťaže nájdete na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu.

 
11.4.2018 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 1573 krát