PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17132/pyrotechnika_aj_cez_rok.html

Pyrotechnika aj cez rok

Zábavná pyrotechnika býva väčšinou vyhradená na jeden jediný deň v roku a tým je práve Silvester.

Zábavná pyrotechnika býva väčšinou vyhradená na jeden jediný deň v roku a tým je práve Silvester.

Tým teda myslíme že koncentrácia výbuchov a rakiet na oblohe je maximálna. Okrem toho ale ľudia radi oslavujú aj v priebehu roka, tu je ale už miera užívania výrazne nižšia. 

Viacerí z nás ale radi oslávia napríklad svoje narodeniny, stužkovú alebo inú životnú udalosť so zábavnou pyrotechnikou. Problémom môže byť ale napríklad aj to že niektoré mestá obmedzujú používanie pyrotechniky iba na koniec roka. V ostatných časoch je používanie klasickej pyrotechniky zakázané. Ak teda nechcete riskovať mastnú pokutu od mesta je potrebné nájsť nejakú alternatívu k takýmto oslavám.

Jednou z možností je aj použitie lampiónov šťastia alebo lietajúcich lampiónov. Tieto sa často krát nepovažujú za klasickú pyrotechniku, a preto je ich použitie možné aj mimo koncoročných osláv. Samozrejme pre úplnú istotu je najlepšie si túto skutočnosť overiť na mestskom úrade.

V prípade oslavy firemných akcií prípadne pri svadobných oslavách tiež bývajú obľúbeným artiklom konfety. Svadobné konfety bývajú najčastejšie v klasickej bielej farbe. Naopak pre trochu bláznivejšie oslavy sú vhodnejšie rôzne trblietavé farby. Často sa používajú zlaté alebo strieborné párty konfety.

 
12.4.2018 | Pridal: Redakcia PIS | Reklama | čítané: 1539 krát