Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

24. Relly Prešov: Koho uvidíme na štarte v Prešove?

Prešovská súťaž je úvodným podujatím novej sezóny Majstrovstiev Slovenska v rely (MSR) a tak sme všetci s napätím očakávali kto a s akou technikou bude tento rok štartovať. Po klesajúcom počte súťažných posádok v závere minulej sezóny sme však príjemne prekvapení.

Pri pohľade na štartovú listinu poskočí srdce každého fanúšika. Prihlásených do súťaže máme 49 posádok, pričom 37 bude štartovať v MSR a ďalších dvanásť v Slovenskom Rally Pohári (SRP). Na štarte je hneď osem špičkových vozidiel kategórie R5 a nechýbajú ani veľké mená zaručujúce kvalitu.

O absolútnom titule slovenského šampióna sa bude rozhodovať medzi posádkami štartujúcimi s technikov R5. Chýbať síce bude šampión posledných dvoch sezón, Čech Pavel Valoušek, no tešiť sa môžeme na Košičana Martina Kočiho, ktorý vlani prišiel o titul pri rovnosti bodov len kvôli pomeru umiestnení. Koči v tomto roku štartuje za nový Škoda Slovakia Motorsport tím a okrem domácej súťaže bojuje aj v ME rely. Asi najvážnejším súperom mu bude úradujúci poľský šampión Grzegorz Gryb (obaja Škoda Fabia R5) z bratislavského Rufa Sport tímu, ktorý sa bude chcieť nielen vrátiť na slovenský majstrovský trón, ale Kočimu sa postaví aj v európskom šampionáte.
Počítať v boji o pódiové umiestnenia však musíme aj navrátivším sa Jarom Melichárkom, ktorý s Fiestou R5 nastupuje v novom tíme Zaneti a tiež s nestarnúcou prešovskou legendou, Igorom Drotárom, ktorý presedlal pred sezónou z Fabie R5 tiež na Fiestu R5. Do hry vstupuje aj úradujúci šampión Triedy 3, skúsený Peter Gavlák, ktorý sa rozhodol presadnúť do Fabie R5. V Prešove by sme však nemali opomenúť ani Vlada Hanuša (Fiesta R5), Maďara Jozefa Trencsényiho (Fabia R5), či Poliaka Mikiho Marczyka (Fabia R5).

Nie menej zaujímavé to bude v tradične silno obsadenej Triede 3. Tu vyštartuje sedem posádok a pre nás sú zaujímavé hlavne dve mená. Po slabších rokoch sa do rely vracia v konkurencieschopnom aute výborný Ďodi Béreš, ktorý v novom tíme SK DER Rally bude jazdiť na Mitsubishi Lancer. Prešovčanov však zaujíma nádejný Tomáš Konečný z domáceho Rally System Slovakia tímu. Po vlaňajších problémoch je jeho Subaru konečne v kondícii a Tomáš sa chce popasovať o titul v triede.

Najobsadenejšou je Trieda 5, kde máme na štarte deväť posádok. Odhadnúť víťaza v tejto triede by bolo príliš trúfalé, no povedzme si, že v nej štartuje aj ďalší skúsený Prešovčan a ex-majster Slovenska, Peter Haluška. Diváckou lahôdkou bude však štart jediného vozidla v Triede 11, ktorým je Škoda Octavia WRC. Do tohto „zvera“ sa rozhodol presadnúť Tomáš Kukučka a určite pozabáva divákov svojou jazdou aspoň tak, ako nesmrteľný Jozef Béreš starší, ktorý nemôže so svojou „historickou“ Mazdou 323 chýbať. Verme teda, že vyjde počasie a posádky sa postarajú o napínavé a hodnotné preteky, ktoré zapíšu ďalšiu úspešnú kapitolu prešovskej rely.

Ľuboš Kašický
Tlačové stredisko 24. Rally Prešov 2018

Súvisiace články
15.4.2018 Foto: 24. Rally Prešov 2018 10.4.2018 24. ročník Rally Prešov ponúka klasiku 10.4.2018 Uzávierky ciest počas 24. Rally Prešov 9.4.2018 Sezóna Majstrovstiev Slovenska v rely štartuje už tento víkend v Prešove
Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Jarná časť dostala zelenú!
Presne tri mesiace trval zimný spánok v mužskej regionálnej 3b Hokejbalovej lige VÝCHOD, no počasie sa snáď už umúdrilo a tak už nič nebránilo tomu, aby si hokejbalu chtivá partia opäť skrížila hokejky na ihriskách v Prešove a Trebišove.
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Tatran Prešov postúpil do štvrťfinále Európskeho pohára EHF
Dokázali to! Hádzanári Tatrana Prešov postúpili do štvrťfinále Európskeho pohára EHF, keď v odvetnom stretnutí proti islandskému tímu FH Hafnarfjördur zmazali päťgólové manko z prvého súboja (30:35) a po víťazstve 31:23 (15:13) sa tešia z postupu medzi osem najlepších tímov celej súťaže.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK