Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

V Prešove sa stretnú primátori krajských miest

Združenie primátorov K8 bude v Prešove rokovať vo štvrtok a v piatok. Účasť prisľúbila väčšina primátorov krajských miest.

Primátori krajských miest sa v Prešove stretnú 3. a 4. mája. Témou ich rokovania v priestoroch prešovskej radnice budú aktuálne zmeny z oblasti legislatívy. Podľa hostiteľky, prešovskej primátorky Andrey Turčanovej, ktorá v tomto polroku Združenie K8 vedie, sa zamerajú na problematické legislatívne zmeny, ktoré majú nepriaznivý dopad na hospodárenie miest a obcí a na život ich obyvateľov.

Paralelne s primátormi sa v Prešove, na osobitnom rokovaní, stretnú aj hlavní kontrolóri krajských miest. Tí sa zamerajú na odborné otázky súvisiace s novelou Zákona o obecnom zriadení a tiež si povedia svoje skúsenosti z výberu a kontroly miestnych daní a poplatkov.

Združenie K8 bolo založené v roku 2006 ako dobrovoľné, záujmové, na štáte i politických stranách nezávislé združenie Hlavného mesta SR Bratislavy a krajských miest Slovenskej republiky. Zastupuje približne 1,2 milióna občanov Slovenska a členov spája odhodlanie aktívne a dôrazne vstupovať do diskusie o kľúčových rozhodnutiach a aktivitách vlády SR, Národnej rady SR ale aj ďalších orgánov, ktoré majú dopady nielen na samotný výkon samosprávnych kompetencií, ale aj na životy občanov a miest v čo najširšom meradle.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK