PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17184/futbalova_exhibicia_na_vychode_slovenska-_byvali_hraci_tatrana_vyzvu_legendy_cardiffu.html

Futbalová exhibícia na východe Slovenska. Bývalí hráči Tatrana vyzvú legendy Cardiffu

Internacionáli Tatrana Prešov chystajú zaujímavú futbalovú exhibíciu. Sily si zmerajú s legendami tímu Cardiff City. Zápas sa uskutoční v júni.

Cardiff City je futbalový klub z Walesu, ktorý bol založený v roku 1899. Momentálne pôsobí vo waleskej Premiere League, kde figuruje na druhom mieste.

V Bratislave, Trnave a v Prešove
V závere mája pricestujú pod Tatry bývalí hráči tohto waleského tímu. Na Slovensku odohrajú dokopy tri priateľské zápasy. Jeden sa uskutoční v našom hlavnom meste. Futbalisti Cardiffu sa v Bratislave stretnú so Slovanom, potom odohrajú súboj s legendami Spartaka Trnava na ich ihrisku. Posledný duel ich čaká na východe republiky. V sobotu 2. júna o 16.00 h vyzvú internacionálov najstaršieho futbalového klubu na Slovensku. Zápas sa uskutoční v obci Tisinec pri Stropkove „Kvôli štadiónu sa v Prešove hrať nemôže. Inak by sme s radosťou chceli, aby sa súboj uskutočnil tu. V Tisinci sme už ale podobné stretnutia viackrát hrali, “ uviedol bývalý hráč futbalového Tatrana Prešov Marián Prusák.

Prídu osobnosti Tatrana
V domácom tíme sa predstavia osobnosti prešovskej futbalovej minulosti. Chýbať nebude Jozef Daňko, Marek Petruš, Stanislav Varga, Ľubomír Puhák, Pavol Vytykač či Jozef Džubara. Z mladších bývalých hráčov príde bývalý reprezentant Martin Jakubko a pravdepodobne aj Stanislav Šesták. V súboji sa ďalej predstavia Karol Kovalík, Lukáš Hricov, Tomáš Pončák, Marek Seman, Róbert Tomko, Róbert Petruš, Vladimír Gombár a ďalší. „Z Cardiffu k nám prídu bývalí hráči vo veku 40 až 50 rokov. Anglické, resp. waleské mužstvá to takto robia veľmi často. Chodia po Európe a v danej krajine, ktorú chcú spoznať, odohrajú aspoň tri, štyri zápasy.“
Internacionáli Tatrana už v minulosti podobné stretnutia odohrali. Dvakrát sa stretli s výberom Českej republiky, odohrali aj zápas s bývalými futbalovými reprezentantmi Slovenska. V Prešove už hostili aj bieloruské mužstvo Dinamo Minsk. „Veľmi často hráme zápasy s Lokomotívou Košice či Zemplínom Michalovce. Aj tento duel s Cardiffom bude z takej série, kde sa stretnú bývalí hráči, “ pokračoval asistent trénera v prešovskom futbalovom Áčku. „K zápasu s Cardiffom som sa dostal cez kamaráta z Trnavy Júliusa Ševčíka, ktorý je manažérom týchto zahraničných mužstiev a vďaka nemu budeme môcť zápas odohrať. Tento manažér pritiahol na Slovensko napríklad aj španielsky reprezentačný výber so špičkovými hráčmi, “ dodal Marián Prusák.

Po zápase bývalých hráčov Tatrana Prešov s Cardiffom je pripravený kultúrny program. Pripravené bude občerstvenie a živá hudba. Vstup na stretnutie bude voľný.

 
11.5.2018 | Autor: Miroslava Baranová | Šport | čítané: 1734 krát