PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17187/styri_vitazne_timy_z_neymar_jrs_five_presov_postupili_na_narodne_finale.html

Štyri víťazné tímy z NEYMAR JR’S FIVE PREŠOV postúpili na národné finále

Prvá slovenská zastávka celosvetového futbalového turnaja Neymar Jr’s Five v Prešove je za nami! Tímy zo všetkých kútov východného Slovenska sa postavili proti sebe v rýchlych desaťminútových zápasoch. A štyri víťazné partie sa prebojovali až na národné finále, ktoré bude 3. júna 2018 v Bratislave.

Futbalové tímy sa zozbierali nielen z Prešova, ale aj Michaloviec, Košíc a iných okolitých obcí a miest. „Po športovej stránke to hodnotím ako vydarená akciu. Zápasy od štvrťfinále boli veľmi vyrovnané a naozaj bolo vidno, že sa tu stretli tí najlepší hráči z okolia! Počasie aj atmosféra boli vynikajúce. Keď to uvidia aj ostatné slovenské mestá, tak verím, že Žilina a Bratislava sa vypredajú, “ vyjadril sa Peter Králik, prezident Slovenského zväzu malého futbalu.

Štyri tímy z každej kvalifikácie postupujú na národné finále do Bratislavy. Z tej prešovskej sa to podarilo tímu medikov z Izraela Collocrew, ktorí študujú v Košiciach. Z tretieho miesta postúpili chalani z tímu TO-DAY a z druhého miesta to bol Lacov tím Niké Prešov, ktorí koučoval Laco Borbély. Víťazstvo z Prešova si odniesli Young-Boys z Hermanoviec. Úspešnú šnúru zápasov zhodnotil za celý tím Radovan Jurčišin: „Hralo sa nám dobre, koncept nám veľmi vyhovoval a nedostali sme ani jeden gól!“

Veľké slovenské finále bude 3. júna 2018 v Bratislave a rozhodne sa na ňom o celkových víťazoch, ktorí budú Slovensko reprezentovať na svetovom finále v brazílskom Praia Grande. V hre sú dve exkluzívne miestenky – jedna pre víťazný ženský tím a jedna pre mužský/zmiešaný tím - a šanca stretnúť sa s Neymarom osobne a zahrať si proti nemu a jeho kamošom.

O NEYMAR JR’S FIVE

Pravidlá sú jednoduché - zápasy sú rýchle, technické a trvajú intenzívnych desať minút. Hrá sa na malom ihrisku, bez brankára, piati na piatich. Keď jeden tím skóruje, ten druhý prichádza o hráča. Na kvalifikácie sa môžu registrovať tímy (mužské aj zmiešané), v ktorých musí byť minimálne päť a maximálne sedem hráčov vo veku 16 až 25 rokov (v každom tíme sú povolení dvaja hráči, ktorí môžu mať viac ako 25 rokov). Ženský turnaj sa odohrá priamo s národným finále v Bratislave a má kapacitu 16 tímov. Registrácia do Žiliny a Bratislavy je ešte otvorená a nájdete na neymarjrsfive.com/sk a ďalšie zaujímavosti hľadajte aj na redbull.sk/neymar.

Tohtoročný Neymar Jr’s Five je už tretím v poradí, zatiaľ najväčším a po prvý raz aj na Slovensku. Do turnajov sa zapojilo až 62 krajín zo šiestich kontinentov. Prvé miesto v lokálnom finále zabezpečí tímom letenky do brazílskeho Praia Grande, kde sa 21. júla 2018 v Instituto Projeto Neymar Jr rozhodne o globálnych víťazoch, ktorí si zahrajú proti Neymarovi. Úvodný ročník vyhral v roku 2016 tím z Brazílie a minulý rok sa kráľmi malého futbalu stali Rumuni.

FOTO: Tomáš Mačej, Matúš Zetak / Red Bull Media House.

 
14.5.2018 | Autor: Monika Viňanská | Šport | čítané: 1497 krát