PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17190/tim_p18_chysta_s_charitou_zbierku_skolskych_pomocok_pre_rodiny_v_nudzi.html

Tím P18 chystá s charitou zbierku školských pomôcok pre rodiny v núdzi

Účastníci Národného stretnutia mládeže P18 aktívne pomôžu rodinám v núdzi. Na podujatí, ktoré sa uskutoční na konci júla v Prešove, sa zapoja do celoslovenskej zbierky školských pomôcok.

Organizačný tím celonárodného podujatia ju chystá v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou, ktorá po vyzbieraní školské pomôcky preberie so svojimi zamestnancami. Zapojiť do zbierky sa bude môcť každý prihlásený, ktorý do Prešova prinesie akúkoľvek školskú pomôcku. Priniesť ich môžu aj neprihlásený. Zbierka sa uskutoční v druhý deň programu P18. Účastníci P18 dostanú vopred v osobitnom informačnom e-maily avízo, aby školské pomôcky priniesli. Na mieste dostanú informáciu aj od animátorov P18.

Slovenská katolícka charita spustí celoslovenskú zbierku školských pomôcok tento rok 1. júna už po deviatykrát. "Cieľom zbierky je, aby žiadne dieťa nemalo v škole menšie šance len preto, že jeho rodina mu potrebné školské pomôcky nedokáže zabezpečiť. Verím, že zapojenie sa tisícok mladých ľudí do tejto zmysluplnej zbierky nás k tomu skokovo priblíži. Predpokladáme, že pomôcky vyzbierané na P18 pomôžu deťom práve z východného Slovenska, " hovorí generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity Erich Hulman. Medzi prijímateľmi zbierky budú aj vybrané miesta angažovanosti, ktoré sa venujú deťom a rodinám v núdzi v Prešove a okolí.

"Touto zbierkou sa chceme podeliť s tými, čo to potrebujú, " vysvetľuje zrod myšlienky zbierky hlavný zodpovedný za P18 Ondrej Chrvala. Zbierka podľa jeho slov nadväzuje na podobnú zbierku, ktorú organizátori pripravili pred tromi rokmi na Národnom stretnutí mládeže P15 v Poprade. Mladí vtedy darovali 750 kilogramov oblečenia. Určené bolo pre farské charity, ľuďom bez domova, chorým, sociálne odkázaným ľuďom a rodinám. "Tešíme sa, že nadväzujeme na niečo, čo sme už úspešne urobili v minulosti. V spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou opäť odovzdáme svoj diel pomoci, " dodáva Ondrej Chrvala, tajomník Rady pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska.

Celoslovenská zbierka je spojená so zbieraním pier, školských tašiek, peračníkov, zošitov, pasteliek a iných školských pomôcok. Vyzbierané školské pomôcky charita koncom augusta distribuuje do konkrétnych rodín, detských domovov, ako aj krízových centier v blízkosti zberných miest. Výber adresátov pomoci je ponechaný na konkrétne arcidiecézne a diecézne charity, pričom snahou charity je uspokojiť aj ľudí a rodiny, ktoré ju oslovia individuálne, či už mailom alebo telefonicky. Na Národnom stretnutí mládeže P18 v Prešove túto špeciálnu časť programu organizačne zabezpečí centrálny tím s výtvarným tímom, animátormi Národného stretnutia mládeže P18 v Prešove (26. - 29. júla 2018) a predstaviteľmi Slovenskej katolíckej charity.

 
15.5.2018 | Autor: Komunikačný tím P18 | Spoločnosť | čítané: 1053 krát