PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17243/kupalisko_na_sidlisku_iii_uz_coskoro_otvori_svoje_brany.html

Kúpalisko na Sídlisku III už čoskoro otvorí svoje brány

Prešovčania sa už o pár dní môžu prísť osviežiť na zrekonštruované kúpalisko na Sídlisku III. , ktoré pomaly otvára letnú sezónu.

Letné kúpalisko SunPark na ulici Antona Prídavku v Prešove je po rekonštrukcii naplno pripravené pre plavcov, deti a všetkých, ktorí si prídu oddýchnuť a vychutnať pravú dovolenkovú atmosféru.

Práce na jeho rekonštrukcii zahŕňali kompletnú výmenu potrubí, úpravu filtrov, nášľapnej dlažby a ďalších častí, ktoré prispejú k bezpečnejšiemu kúpaniu. Keďže pri opravách išlo hlavne o skvalitnenie vody, staré oceľové potrubia boli nahradené plastovými, aby sa do vody nedostávala hrdza. Práce realizovala firma Irbis Slovakia, s.r.o. a ich celková cena bola 129 589,70 eur.

Podľa prevádzkovateľa kúpaliska sa po napustení vody a pri dobrom počasí môže sezóna oficiálne začať. „Rekonštrukcia je riadne ukončená, sezónu teda tento rok plánujeme otvoriť 15. júna, “ uviedol Jozef Paľa-Kočiščák.

Letné kúpalisko SunPark na Sídlisku III má 4 bazény, z toho 2 detské, 1 plavecký a 1 rekreačný bazén. Okrem toho sa v areáli nachádza aj volejbalové ihrisko, stánky s občerstvením, ležadlá aj bar s terasou. Tí najmenší tu nájdu aj preliezky a šmykľavky.

 
8.6.2018 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1216 krát