PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17250/pozor_na_vreckovych_zlodejov.html

Pozor na vreckových zlodejov

Na chvíľkovú nepozornosť doplatila počas nakupovania v obchodnom dome istá Prešovčanka, ktorú zlodej okradol o osobné doklady.

Počas sobotňajšieho dopoludnia nakupovala 61 ročná žena z Veľké Šariša v jednom z prešovských obchodných domov na Sídlisku III. Cez ľavú ruku mala prevesenú kabelku, ktorá bola otvorená. To využil zatiaľ neznámy páchateľ a počas jej chvíľkovej nepozornosti jej z kabelky vybral puzdro, v ktorom mala svoje doklady, bankomatové karty a rôzne zľavové karty. Okradnutej žene vznikla škoda 50. - €. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Šikovnému vreckárovi stačí iba pár sekúnd na to, aby Vás okradol a spôsobil veľa ťažkostí. Menej lákavá už je i predstava vybavovania dokladov, o ktoré ste pri krádeži prišli. Vždy je lepšie krádeži predísť, ako ju neskôr riešiť.

Najobľúbenejším cieľom vreckových zlodejov bývajú peňaženky. Nie zriedkavejšie sú to mobilné telefóny, platobné karty či dokonca celé nákupné tašky a kabelky. Nenechávajte ich preto bez dozoru ani pri nakupovaní. Rozumné nie je „odloženie“ kabelky do nákupného vozíka. Môže sa totiž ľahko stať, že v okamihu, keď sa zapozeráte na zaujímavú akciovú ponuku, kabelka je preč. Noste preto kabelku na ramene s rukou na zapínaní. Občas ju skontrolujte, či je riadne uzatvorená. Svoje kabelky či tašky nespúšťajte z očí ani v prostriedkoch MHD. Tlačenice sú rajom pre drobných zlodejov. Ak sa v nejakej ocitnete, buďte mimoriadne obozretní. Za úvahu stojí i oddelené nosenie peňazí a dokladov.

Vreckári používajú veľmi rafinované spôsoby. Sú vynaliezaví a rýchlo sa prispôsobujú. Nedajte im preto ani tú najmenšiu šancu, aby Vás pripravili o Vaše peniaze, doklady i cennosti.

 
11.6.2018 | Autor: Daniel Džobaník | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1275 krát