Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

FNNH 2018: Prihlás svoj film

Filmová noc na Hrade Šariš láka návštevníkov nielen výnimočnosťou miesta a nočného bdenia pri filmovom plátne, ale aj zaujímavými súťažnými kategóriami, ktoré budú mať svojim charakterom debut široko-ďaleko.

Festival sa venuje prioritne krátkometrážnej tvorbe, ktorá je azda prvou štáciou každého začínajúceho filmára. Korením tohto festivalu bude teda kategória Nehanbím sa za svoju tvorbu a chcem vyhrať sekciu Wurst de la wurst (“Najhorší film“), ktorá dáva príležitosť tvorcom, ktorí sú ochotní obrátiť sa s dávkou nadhľadu na časy, kedy začínali a podeliť sa tak o svoje „nepodarky“. Je to však príležitosť pre kohokoľvek, kto dokáže k svojej práci pristúpiť s humorom a sebareflexívne prihlásiť svoje dielko do tejto kategórie. Účelom tohto „merania síl“ bude každopádne zábava, ktorá nesmie na FNNH chýbať. Ďalšou novinkou bude Najlepší protagonista v dokumentárnom filme. Pocta bude tentokrát venovaná tým, ktorí sa nachádzajú pred kamerou, čo je vo svete dokumentárneho filmu nie príliš okukanou záležitosťou. Ak máte v talóne film, ktorý zdobí vyslovene jeho protagonista, neváhajte a súťažte na FNNH! Ambasádorom tejto kategórie bude Peter Kerekes. Po Dušanovi Hanákovi tak bude ďalším filmovým profesionálom, ktorý svojou prítomnosťou podporí kvalitu tohto festivalu. No a napokon tu máme už tradične kategóriu Som mladý nádejný talent a chcem sa zviditeľniť, ktorá hovorí sama za seba. Prihlasovanie je už v plnom prúde a preto veríme, že k tým prihláseným pribudnú aj vaše snímky. Všetko o prihlasovaní je k dispozícii na stránke http://www.filmovanocnahrade.sk/ako-prihlasit-film/.

Ak vás Filmová noc na hrade zaujala a je vo vašej moci pomôcť pri jej organizácii nám, bude nám cťou ak navštívite našu crowfoundingovu kampaň https://www.startlab.sk/projekty/415-filmova-noc-na-hrade-2018-fnnh/ a venujete nám akýkoľvek príspevok, ktorý určite prispeje k skvalitňovaniu tohto neziskového festivalu.

Súvisiace články
11.6.2019 Filmová noc na hrade je tu opäť a prináša novinky a tradičnú filmovú pohodu 29.6.2018 EKO imidž Filmovej noci na hrade môžete vylepšiť aj vy! 3.6.2018 Filmová Noc Na Hrade 2018 24.5.2018 Čo nové na hradoch Šariša
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK