PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17255/presovski_panteri_opat_najlepsi.html

Prešovskí Panteri opäť najlepší

Reprezentanti prešovského klubu Panter Prešov nechýbali ani na tohtoročných majstrovstvách Slovenska v Michalovciach. O tituly bojovali nie len dlhoroční reprezentanti ale aj nové tváre a ziskom 12 zlatých, 16 strieborných a 6 bronzových medailí(102 b.) sa stali najúspešnejším klubom Slovenska pred domácim klubom z Michaloviec (58 b.) a Košickým Guardom (56 b.)

V sobotu 9.júna sa v mestskej športovej hale v Michalovciach uskutočnila najvyššia republiková súťaž jednotlivcov v kickboxe - SZKB Majstrovstvá SR. Šampionátu, ktorý sa prvýkrát uskutočnil v metropole Zemplína, sa zúčastnilo 305 štartujúcich, z 28 klubov Slovenska.
Najväčšiu pozornosť na tohtoročných Majstrovstvách SR pútal aktuálny seniorský majster sveta Marek Karlík, ktorý sa predviedol vo vynikajúcej forme. Vo finále proti omnoho staršiemu a skúsenejšiemu súperovi z Liptovského Mikuláša ukázal svoju výbornú pripravenosť a stal sa dvojnásobným majstrom Slovenska.

Jedným z nováčikov, ktorý sa predviedol v dobrom svetle bol aj Marekov objav Adam Janičko, ktorý sa vďaka svojej bojovnosti prebojoval až do finále a svojou výhrou obhájil svoj titul dvojnásobného majstra Slovenska. Ďalšie zlaté medaily si do svojej zbierky pripísala aj Lucia Fecková, Sofia Adamečková, Nina Podracká, Mirka Potocká a Daniel Paločko, ktorí sa aj napriek množstvu skúsených súperov nenechali zahanbiť a stali sa ďalšími majstrami Slovenska. Ďalší nováčik Lukáš Balog, ktorého premiéra na majstrovstvách priniesla dva tituly vicemajstra Slovenska. Vo finále proti skúsenému a staršiemu súperovi síce nevyhral, no ukázal bojovnosť a získal skúsenosti do ďalších zápasov. Striebornými medailami sa môže pochváliť aj naši najmladší pretekári Barbara Bajusová a Adam Timko. Bojovné srdce skúsenej pretekárky Steli Levickej nechýbalo ani počas jej zápasov, no veľký váhový rozdiel súperiek v najnižšej ženskej váhovej kategórií rozhodol v ich prospech a Stelka si domov odniesla dve bronzové medaile.

Majstrovstvá Slovenska boli pre týchto športovcov poslednými pretekmi pred vrcholom sezóny a svojimi výbornými výsledkami si vypýtali miestenku do reprezentácie na októbrové ME seniorov v Bratislave, alebo septembrové MS juniorov a kadetov v Jesolo Lido (ITA). Definitívny výber urobia reprezentační tréneri na reprezentačnom sústredení v dňoch 9. -12.augusta 2018 v Tatranskej Lomnici, na ktoré adepti na reprezentačný dres dostanú pozvánku.

 
14.6.2018 | Autor: Jozef Kolozsy | Šport | čítané: 2158 krát