Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Prešovčania na Pohode

Prešovskú hudobnú skupinu Vojdi tvoria Marek Buranovský - majiteľ gitary, Tomáš Bateško - hladkostrunná basa, Staro (Samuel) Bilý- majiteľ bicích.

Prešovčania na Pohode

“Sme traja kamoši z Prešova, ktorí žijú každý v inom meste a hrajú kus nezvyčajný rokenroľ”.

Kapelu charakterizujú členité kompozície s častými zmenami motívov a nekonvenčná rytmika. Ironickým prístupom k hudbe s nadhľadom pripomínajú lokálnu legendu Chiki liki tu-a, no zvukovo sú ovplyvnení najmä francúzskou novou vlnou kapiel ako Moodoid.

Ako ste sa spoznali a aké boli Vaše začiatky?
Spoznali sme sa s Marom v rade na obed, na základke a začali sa baviť o muzike a trochu sme spolu hrávali. Potom neskôr na priemyslovke, som sa spoznal so Starom a veci do seba pozapadali a začali sme spolu traja hrať. Prvý koncert sme odpálili s prešovskou legendou 3oka a s ich leadrom Lukym Valkučákom, s ktorým teraz hrávame ako so stálym hosťom.

"Hudobný vývoj bol mladícka divokosť nespútaná žiadnou konvenciou, ovplyvnená len prešovským undergroundom. Čistá radosť z možnosti vybitia zloby v skúšobni. Bola to sranda a stále je, so všetkou vážnosťou."

Vyzerá to, že ste na dobrej ceste. Nahrali ste nejaké EPčka?
Tak sa to postupne nejak rozbieha, hrávame myslím viac a spoznali sme kopu ľudí. Máme za sebou 2 EPčka svojpomocne urobené a chceme spraviť album, šíriť naše umenie. Trošku sme sa rozpŕchli do sveta ale o to viac inšpirácie, len chce to zlepšiť time management a samozrejme, každý z nás šíri naše meno vo svojom meste ako apoštol.

Počula som, že budete hrať na Pohode! Aké koncerty máte ešte naplánované?
Toto leto sme boli obdarený veľa koncertmi na krásnych miestach ako Hviezdne noci Bytča, Family Fest, Pohoda. Pohoda mega prekvapenie a zároveň skúška ohňom na ktorú sa veľmi tešíme. Boli sme tam ako diváci, dobrovoľníci a teraz si tam aj zahráme.

A čo do budúcna ? aké sú Vaše plány?
Plán do budúcna kúpiť kapelné auto, tvoriť a hrať čo najviac. Chceme aby nás ľudia vnímali s úsmevom a s ochotou si vypočuli čo ponúkame.hah

Prešovčania na Pohode
Prešovčania na Pohode
Prešovčania na Pohode
Prešovčania na Pohode
Prešovčania na Pohode
Prešovčania na Pohode
Prešovčania na Pohode
Prešovčania na Pohode
Prešovčania na Pohode
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK