Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

EKO imidž Filmovej noci na hrade môžete vylepšiť aj vy!

Festival zameraný na krátkometrážnu audiovizuálnu tvorbu, ktorý tento rok poteší svojou prítomnosťou samotný velikán tuzemskej kinematografie – Dušan Hanák, sa profiluje ako ekologicky citlivá akcia, najmä vzhľadom na svoje výnimočné dejisko.

FNNH

Hrad Šariš nad mestom Veľký Šariš môžete pokojne počas roka navštíviť ako návštevník, no filmový víkend 20. - 22. 7. 2018 vám ponúkne viac! Už ste stanovali na miestach, kde na vás dýcha dávna atmosféra stredovekého života a za ranného slnka na vás uvalia tieň stáročné múry? Stanovačka je tu povolená len počas tohto víkendu a ako satisfakciu ponúkli organizátori správcom hradu svoje rozhodnutie správať sa čo najekologickejšie.

Ak sa rozhodnete prispieť na toto podujatie organizátori investujú do zálohovateľných pohárov a kompostovateľných riadov a príborov. Mottom tohto EKO – správania na špeciálnom mieste je „minimum tvorby zbytočného plastového odpadu.“ Na festivaloch to tak jednoducho chodí – pivo sa čapuje do plasťákov a jedlo sa servíruje na plastové taniere, ktoré okamžite končia v lepšom prípade v hŕbe podobného smetia. Filmové posolstvá tvorcov budú tak na tomto podujatí obohatené aj o posolstvo organizátorov, ktorí sa rozhodli ukázať prstom na zelenú planétu. „Kultúra nespočíva len v programe a priestore, ale aj v uvedomovaní si svojich činov a v myslení na budúcnosť našich potomkov“, uvádza za organizáciu Nový Film, režisérka Simona Vlkovič Schurdáková.

Vyzbierané finančné prostriedky budú taktiež použité na zabezpečovanie servisu pre hostí a pozvaných umelcov. Siedmy ročník pracuje s mimoriadne skromným rozpočtom no aj napriek tomu sa občianskemu združeniu NOVÝ FILM podarilo získať na premietanie mimoriadne zaujímavé kúsky a pozvať hudobných hostí známeho formátu. Na hrade vystúpia Parrots of Madness, Chalani z chatrče či Chiki liki tua. O komfort návštevníkov sa postará Chill out zóna a pre deti bude pripravený samostatný detský stan so všetkým čo k tomu patrí. Je toho omnoho viac, stačí si kliknúť na www.fnnh.sk alebo http://www.filmovanocnahrade.sk

Ako to už v týchto „internetových zbierkach na dobrú vec“ chodí, za svoje peniaze dostanete zaujímavý darček. Napríklad pohár s logom filmovej noci, DVD s filmom Obedové menu, plátenú tašku, tričko, vstupenky či ďalšie lákavé odmeny, ktorých hodnota rastie s výškou vášho príspevku. Tento sympatický projekt môžete podporiť do 11. 7. 2018 a stanete sa tak nielen donorom umenia, ale aj snahy o ekologické riešenia.

Na stránke https://www.startlab.sk/projekty/415-filmova-noc-na-hrade-2018-fnnh/ si projekt FILMOVÁ NOC NA HRADEFNNH 2018 pýta eurá na dobrú vec.

Redakciu informoval PR manažér OZ Nový film Lukáš Marhefka.

Súvisiace články
14.6.2018 FNNH 2018: Prihlás svoj film 3.6.2018 Filmová Noc Na Hrade 2018 24.5.2018 Čo nové na hradoch Šariša
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK