Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Šariš prináša do piatich miest pravú folklórnu veselicu My sme východ

Dávame iskru slovenskému folklóru a on nám ju vracia späť! Presvedčiť sa o tom môžete na 5. ročníku série letných podujatí My sme východ, ktoré do piatich miest na východe prináša pivo Šariš ako hrdý partner slovenského folklóru. Pre návštevníkov je pripravený poriadne nadupaný program s rezkou muzičkou či súťažami ladenými na ľudovú nôtu.

Prešov

Ľudové tradície a remeslá v poslednom období zaznamenávajú veľký „comeback“. Pivo Šariš ako hrdý partner slovenského folklóru reaguje na tento trend a aj tento rok upevňuje pozíciu východniarskej muziky. Pre milovníkov zlatistého moku Šariš už tradične pripravil na leto podujatia s ľúbezným názvom My sme východ, ktoré sú plné niekoľkohodinového
hudobno-zábavného programu spojeným s aktivitami s východoslovenskými prvkami.
Okrem obľúbených kapiel sa o skvelú zábavu postarajú aj srdcom východniari – hudobník Marian Čekovský a moderátor Milan Junior Zimnýkoval. Letný program vyvrcholí na začiatku septembra na obrovskej východniarskej párty priamo na Dni otvorených dverí v pivovare Šariš.

Klobúkový tanec s krígľami či súťaž v zapínaní Jánošíkovho opasku

O pravú východniarsku zábavu sa tento rok postarajú Čeky band, Lukáš Adamec či Katka Knechtová, do tanca zahrá aj obľúbená skupina Helenine oči či Šarišanci a vaše bránice potrápi stand-up komik Juraj Šoko Tabaček.
Pripravené sú aj súťaže ladené na folklórnu nôtu. Návštevníci podujatia budú môcť preveriť svoje znalosti a uhádnuť ľudové porekadlá a piesne na základe nápovedí alá emoji ikony. Dámy si vyskúšajú, ako sa kedysi s obliekaním potrápili ich staré mamy a v časovom limite si budú musieť obliecť čo najviac sukní na motív pesničky Sedemdesiat sukien mala. Páni zase budú súťažiť v tom, ako rýchlo si dokážu zapnúť Jánošíkov opasok. Kto si trúfne, môže si s ostatnými na hlavnom pódiu vyskúšať klobúkový tanec s krígľami plnými piva. Vyhráva ten tím, ktorý rozleje najmenej piva.
Návrat k národným, regionálnym i lokálnym tradíciám sa stal celosvetovým trendom, ktorý ovplyvnil aj módu Slovákov. Jedinečné kúsky s ľudovými vzormi teraz môžete mať aj vy. Na podujatiach My sme východ sa totiž bude predávať špeciálna edícia farebných folklórnych tričiek či originálnych plátenných tašiek.

Podporte projekty vo vašom regióne

Pivovar Šariš chce byť dobrý sused a záleží mu na tom, ako sa darí celému regiónu. V rámci svojho grantového programu Šariš ľuďom, ktorým podporuje miestne projekty, spúšťa prvýkrát verejné hlasovanie o špeciálnu prémiu tisíc eur. Zapojiť sa do hlasovania môžete online na stránke www.sarisludom.sk a po prvý raz aj na podujatiach My sme východ, a to formou putovného informačného panelu. Oceniť úsilie a prácu ľudí môžete až do 25. augusta. Víťaz verejného hlasovania bude slávnostne vyhlásený na DOD v pivovare Šariš 1. septembra 2018!

Stretneme sa vždy v sobotu od 15:00 hod. v mestách:
Prešov 7.7.2018, kde vystúpia Čeky Band, Heľenine oči, Šarišanci
Humenné 14.7.2018, kde vystúpia Lukáš Adamec, Heľenine oči, Šarišanci
Bardejov 28.7.2018, kde vystúpia Katarína Knechtová, Lukáš Adamec a Šarišanci
Vranov nad Topľou 18.8.2018, kde vystúpia Čeky Band, Heľenine oči, Šarišanci
Michalovce 25.8.2018, kde vystúpia Lukáš Admaec, Heľenine oči, Šoko
Deň otvorených dverí – pivovar Šariš - 1.9.2018 sa od 11:00 hod môžete tešiť na Katarínu Knechtovú, Lukáša Adamca, Petra Nagyho, IMT Smile a ďalších hostí, ktorí sú na východe doma.

VSTUP ZDARMA

Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK