PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17313/dobre_rady_pred_vycestovanim.html

Dobré rady pred vycestovaním

V júni 2018 Informačné centrum na boj proti obchodovaniu s ľuďmi  a prevenciu kriminality Ministerstva vnútra SR v spolupráci s autobusovým dopravcom Slovak Lines  spustilo preventívnu kampaň v boji proti obchodovaniu s ľuďmi s názvom „Dobré rady pred vycestovaním“  na autobusových staniciach v Bratislave a Malackách a vybraných pravidelných linkách autobusov do zahraničia - na letisko Schwechat a do Viedne.

Formou letákov v jednoduchom a zrozumiteľnom jazyku majú cestujúci možnosť oboznámiť sa so základnými informáciami o obchodovaní s ľuďmi, možnosťami pomoci pre obete obchodovania s ľuďmi, užitočných radách pri hľadaní práce a pred vycestovaním do zahraničia, spolu s aktuálnymi kontaktmi na slovenské veľvyslanectvá a konzuláty v zahraničí, ako aj na Národnú linku pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi 0800 800 818. Navyše, mnohé rady sú využiteľné aj pri rekreačnom cestovaní do zahraničia a ich dodržiavaním je možné predísť zbytočným problémom a nekomfortným situáciám. Letáky sú cestujúcim k dispozícii v stojanoch na autobusových staniciach a tiež v autobusoch na vybraných autobusových linkách.  

Informačné centrum na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a prevenciu kriminality Ministerstva vnútra SR zároveň nadviazalo spoluprácu s Informačnými centrami mladých po celom Slovensku a poskytlo im propagačné materiály, ktoré zrozumiteľným spôsobom a vhodnou formou upozorňujú mladých ľudí na možné riziká v súvislosti s obchodovaním s ľuďmi a informujú o možnostiach pomoci, ak by sa ocitli v takejto situácii.

 
12.7.2018 | Autor: Tlačový odbor Kancelárie MV SR | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1206 krát