Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

PROJEKT „CVIČÍME NA ZELENOM KOBERCI“ JE V ZÁVEREČNEJ FÁZE

Občianske združenie Živá Zem (OZŽZ) z Prešova tento týždeň uzatvára projekt pohybovej aktivizácie detí a mládeže v prírodnom prostredí. V priestoroch novovznikajúceho ekocentra v Malom Šariši si školáci na čerstvom vzduchu vyskúšali v rámci pestrých aktivít svoje vedomosti i zručnosti a strávili deň v prírode.

V prebiehajúcom desiatom roku svojej existencie zrealizovalo Občianske združenia Živá Zem z Prešova projekt s názvom Cvičíme na zelenom koberci. V rámci neho členovia a dobrovoľníci združenia zorganizovali Týždeň aktívneho zdravia, ktorý ponúkol deťom a mládeži zážitkový program na podporu fyzického i mentálneho zdravia.

Popri pohybových aktivitách, disciplínach na čerstvom vzduchu a vedomostných kvízoch, sa deti a mládež dozvedeli o dôležitosti pohybu a zdravej výživy, ako aj ich vplyve na ľudské zdravie. „Mali by sme robiť všetko preto, aby školáci trávili viac času v prírode. Radosť z pohybu a uvedomenie si prepojenia človeka s prírodou môžu významne ovplyvniť kvalitu života tejto generácie v budúcnosti. Čím ďalej, tým viac totiž súčasné deti a mládež potrebujú vykročiť z betónovej džungle a opustiť budovy, v ktorých trávia väčšinu dňa. My sme im ponúkli zdravú alternatívu trávenia voľného času“, skonštatoval štatutár OZŽZ Štefan Adamčík. Podľa jeho slov je zámerom združenia aj ďalej budovať funkčné, príjemné miesto a relaxačnú zónu na strávenie dňa v prírode.

Súčasťou projektu, ktorý OZŽZ realizovalo vďaka podpore ČSOB nadácie, bolo aj postavenie indiánskeho stanu –típí, prístrešku a lavičiek na posedenie v prírode, či drevených hojdačiek.
Občianske združenie Živá Zem sa doposiaľ venovalo výstavám a vzdelávacím aktivitám v oblasti environmentálnej výchovy, projektom na zadržiavanie zrážok v mestách, výchovy k zdravému životu a takisto aj monitoringu kvality studničiek. Svoju činnosť aktuálne rozširuje aj o témy vzťahu k pôde a ekologickým formám pestovania.

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK