Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

FHE: zZub

Na začiatku tretieho milénia vznikla v Prešove kapela zZub. Pôvodne experimentálny projekt dvoch ľudí, pôvodne džezmenov, prerástol v originálne zoskupenie. Táto kapela pravdepodobne ako jediná kapela na Slovensku totiž hrá drum'n'bass naživo.

zZub tvoria basgitarista Igor Vladyka, gitarista Boris Maťko, ku ktorým sa pridali DJ Edison, košický bubeník Martin Janočko a skupinu neskôr dopĺňal aj klávesák Tomáš Ličák.

Hudobnú produkciu, akej sa venuje zZub, robia buď výlučne dídžeji, resp. dídžeji plus nejaký hudobník s živým nástrojom. Celá drum'n'bass živá kapela je preto raritou, aj preto sa stala zZub vyhľadávanou kapelou, ktorá účinkovala napr. na Pohode.

Na drum'n'bass v podaní tejto kapely väčšinou ľudia reagujú rovnako ako na dídžejské sety na tanečných parties. Igor k tomu hovorí: „Je to muzika vyslovene do klubov. Väčšinou sa to tak rieši, že ide DJ, potom my, ako živá kapela, po nás ďalší DJ. Nie je veľký rozdiel medzi dídžejmi a nami. “

Prečo sa kapela volá zZub? „Je to čisto marketingový ťah, chceli sme krátky, zapamätateľný názov, ktorý človeka trošku udiví, a ľahko si ho zapamätá. Dve zetká ho robia zaujímavejším, “ vysvetlil Boris Maťko.

Z bibliografie:

Rozhovor: http://www.frenky.sk/clanok.php?clanok_id=360

zZub
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK