Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

FHE: Slovak Pink Floyd Revival

Slovak Pink Floyd Revival, je - ako už názov napovedá - formácia, ktorá sa zamerala na tvorbu legendárnych Pink Floyd. Tento projekt založili bratia Miroslav a Jaroslav Merčiakovci (predtým Bluesbabe, Stopa, Eufónia...). Pribrali skúseného bubeníka Petra Kertvela a basgitaristu Ľuba Cvancigera.

Zostavu na koncerte, ktorý sa konal v sále PKO - Čierny orol, rozšírili základné kvarteto saxofonista Štefan Tkáč, vokalistka Táňa Hicová a v piesni Another Brick In The Wall aj celý zbor (Detský spevácky zbor pri ZUŠ Lipany a Detský spevácky zbor Súkromnej ZUŠ Dama z Prešova). V budúcnosti chcú zostavu rozšíriť aj o klávesáka.

Slovak Pink Floyd Revival pripravil program Dark Side Of The Moon v takmer unplugged verzii (elektrifikovaná bola basgitara a skromne využívané kláves) a s videoprojekciou. Základný tracklist dopĺňa seden známych floydoviek (What Do You Want From Me, Mother, Hey You, Another Brick in the Wall a Wish You Were Here).

Projekt prvý raz vystupoval v Prahe, na zraze fanklubu Pink Floyd, neskôr sa párkrát ukázal v domácom Prešove a chystá aj ďalšie klubové hrania.

Web: http://stopa96.kryha.sk/

Z bibliografie:

Rozhovor s M. Merčiakom: http://www.frenky.sk/clanok.php?clanok_id=480

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK