Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

FHE: Atlantida

Rocková skupina Atlantida (s krátkym i, predtým používala aj názov Atlantída) patrí k mladej generácii prešovských muzikantov. Kapelu založil gitarista a vokalista Peter Vyslocký alias „Quoníček“ (ex-Real Line, tiež Malý princ), učiteľ klavíra v hudobných kurzoch.

Skupina mala niekoľko fáz. Prvá bola v roku 2003, keď spolu začali skúšať Quoníček a vtedajší bubeník, dnešný spevák Michal „Widy“ Vidiševský. Pribudol k nim Ondrej Baran (spev), Peter Potočňák (klávesy) a ďalší gitarista Martin „Kuty“ Bednárik. Medzitým sa kapela rozpadla a základ novej kapely sa objavil až v roku 2005 na prehliadke Liverpool, vtedy ešte pod názvom Znahrami.

Obnovená Atlantida začala fungovať v roku 2006. V zostave okrem Quoníčka a Widyho figurujú aj Marek „Jahoda“ Franko (klávesy), Martin „Očko“ Paločko (gitara), Vlado Čekan (basgitara, predtým krátko aj Peter Kollarčík) a Juraj Nehila (bicie).

Atlantida zažila viaceré lokálne úspechy. Vyhrala 5. Prešovský študentský Liverpool, koncertovala na Festivale dobrej hudby - Sigord 2007 i ďalších akciách, v Prešove i mimo. Autorom väčšiny repertoáru Atlantidy je Quoníček. Zložil aj doposiaľ najznámejšiu pieseň Atentát.

Web: http://www.atlantidapo.wz.cz

Bandzone web: http://bandzone.cz/atlantida

Z bibliografie:
Profilový článok: http://www.frenky.sk/clanok.php?clanok_id=458

Znahrami na 3. Liverpoole: http://www.frenky.sk/clanok.php?clanok_id=385

4. Liverpool: http://www.frenky.sk/clanok.php?clanok_id=442

5. Liverpool, na ktorom zvíťazili: http://www.frenky.sk/clanok.php?clanok_id=473

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK