Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

FHE: Kliment, Nedöry

Avantgardná kapela Kliemnt okolo basgitaristu Petra "Čabu" Čabaru, pôsobila v polovici 90. rokov. Vo svojich skladbách využívala prvky minimal rocku, či nemecký jazyk.

“Vrcholom avantgardy bolo vystúpenie skupiny Kliment, ktorá predviedla divákom vystúpenie, v ktorom pôvodnú totálnu averziu obecenstva zmenila behom niekoľkých minút na stav vrcholnej sympatie, ” objavilo sa v denníku Korzár.

Projekt Nedöry vytvorili v roku 1995 basgitarista a spevák Peter "Čaba" Čabara (Kliment), gitarista Róbert Kernaševič (Zlý svet) a bubeník Pavel Kernaševič (Strecha). Hudba Nedöry bola inšpirovaná alternatívnou scénou, pričom obsahovala aj prvky improvizácie, noise music, minimal rocku či českého undergroundu 70. rokov. Texty z dielne P. Čabaru boli v slovenčine. Naživo sa projekt Nedöry nikdy neprezentoval, pripravil však asi 40-minútové demo. To sa však s najväčšou pravdepodobnosťou nedochovalo.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK