Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Beh pre výskum rakoviny začne už v sobotu v Prešove!

Jeden z najväčších charitatívnych projektov na Slovensku Beh pre život začne o šesť dní v Prešove. Už túto sobotu 14. mája 2011 o 15:00 h. budú môcť športovci aj nešportovci z Prešova a okolia urobiť po štvrtý krát niečo dobré pre svoje zdravie a podporiť výskum rakoviny.

Katka Knechtová

Všetky peniaze z behu pôjdu na nákup unikátneho prístroja ELISpot, ktorý je dôležitý pri príprave protinádorových vakcín. Vlani sa Behu pre život v Prešove zúčastnilo rekordných 2345 ľudí! Patrónkou Behu v Prešove je tento rok populárna speváčka Katka Knechtová. Bežcom do tempa zaspieva aj populárna prešovská kapela Helenine oči.

Stačí prejsť alebo prebehnúť štyri kilometre a podporíte svoje zdravie aj výskum onkologických ochorení.

Štvrtý ročník populárneho charitatívneho Beh pre život bude prebiehať tento rok počas mája a júna v 5 mestách Slovenska. Celkovo sa do behov doteraz za tri roky zapojilo vyše 15 000 ľudí! „Projekt Beh pre život je čoraz populárnejší, preto okrem pôvodnej Bratislavy, Nitry, Prešova a Žiliny ho rozširujeme tento rok o ďalšie mesto – Trenčín“, uviedol Michal Dyttert za Nadáciu Tesco, ktorú spoločnosť Tesco založila tento rok. Pod jej hlavičkou sa po prvý raz organizuje aj Beh pre život. Nadácia Tesco plne nahradí Fond Tesco a bude sa v ešte širšej miere venovať pomoci a podpore neziskového sektora – napríklad v oblasti darcovstva či firemného dobrovoľníctva. „Na Slovensku každú štvrťhodinu pribudne jeden onkologický pacient a počet onkologických ochorení neustále rastie. Ročne ochorie na rakovinu až vyše 25 - tisíc ľudí a zomrie okolo 12 - tisíc pacientov. Sú to vysoké čísla, preto výskum rakoviny a jeho podpora stále viac naberá na dôležitosti“, povedala prezidentka Nadácie Výskum rakoviny Margita Klobušická.

Výhodou podujatia je, že sa ho môže zúčastniť každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície, vrátane rodičov s celkom malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či so štvornohým miláčikom. Štart a cieľ bude aj v tomto roku pri obchodnom domoch Tesco Prešov, kde bude prebiehať aj sprievodný zábavný program pre malých aj veľkých účastníkov. „Sme radi, že sa beh aj v tomto roku koná pod záštitou primátora mesta Prešov Pavla Hagyariho“, poznamenal Michal Dyttert. Účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko a štartovné číslo, v cieli zas medailu a malé občerstvenie – ovocie, nápoj a tašku s darčekmi od partnerov projektu. Všetky informácie o behoch vrátane trasy a možností prispenia sú na internetovej stránke www.behprezivot.sk alebo na facebookovej stránke Tesco Beh pre život a na Youtube.

Termíny Behov (vždy v sobotu):
Prešov - 14. máj 2011 o 15:00 h na Hlavnej ulici
Žilina – 21. máj 2011 o 15:00 h na Námestí A. Hlinku
Nitra – 28. máj 2011 o 11:00 h spred Divadla A. Bagara
Bratislava - 4. jún 2011 o 11:00 h na Kamennom námestí
Trenčín – 11. jún 2011 o 15:00 h na Mierovom námestí

Aké sú formy prispenia?
- prihlásiť sa do behu on-line alebo na mieste s minimálnym štartovným: 5 € pre dospelých, 2 € pre dôchodcov nad 62 rokov (vrátane) a deti od 6 do 18 rokov, pre deti do 6 rokov bude účasť zdarma, 10 € bude stáť rodinný lístok (dvaja dospelí, dve až tri deti)
- poslať príspevok na účet VÚB 2434842458/0200
- poslať darovaciu SMS v tvare DMS BEZME na telefónne číslo 877 (cena je 1 €)
- zapojiť sa do sponzoringu cez internet alebo podporiť virtuálneho bežca
- kúpiť darčekové predmety priamo v mieste akcie – tyrkysové šnúrky, reflexné pásky
- usporiadať zbierku na vašom pracovisku, v škole alebo v záujmovom krúžku

Súvisiace články
14.5.2011 FOTO: Beh pre život
Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK