Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Metropola Šariša bude mať vlastný pivný festival

Jeho nultý ročník sa začne vo štvrtok (4. 8.) o 10.00 hod a potrvá do nedele.

Hlavný organizátor podujatia Juraj Basala pre TASR uviedol, že v Jazdeckom areáli na Sídlisku III v Prešove bude okrem prezentácie produktov pivovarov pripravený aj bohatý kultúrny program.

Basala konštatoval, že tento rok sa im podarilo dokončiť inžinierske siete v celom areáli a jeho priestor je pripravený na organizovanie nielen športových, ale aj kultúrnych a spoločenských akcií.

"Naším zámerom je založiť tradíciu, pretože takéto podujatie tu nemáme. Účasť prisľúbili štyri veľké slovenské pivovary plus firma, ktorá zastupuje drobné české rodinné pivovary. Návštevníci si budú môcť vybrať z ponuky približne 40 druhov pív", spresnil Basala.

Okrem toho budú kuchári pripravovať pivné špeciality a jedlá, ktoré neodmysliteľne k tomuto nápoju patria. Areál bude otvorený každý deň do 24. hodiny, pripravené sú atrakcie pre deti a množstvo súťaží. V rámci kultúrneho programu bude vo veľkoplošných stanoch každý deň vyhrávať živá ľudová hudba, v piatok večer sa prestaví skupina Žobráci, v sobotu sa návštevníci môžu tešiť na motorkársku show a večer vyvrcholí country bálom.

Basala pripomenul, že Jazdecký areál bude v tomto roku dejiskom dvojdňovej medzinárodnej výstavy psov a 15. - 18. septembra sa tam uskutočnia Prešovské trhy.

Program podujatia: http://pis.sk/podujatie/1148/pivny_festival.html

Súvisiace články
8.8.2011 Foto: Pivný festival
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK