Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Vo viacerých okrskoch na Šariši podvečer volebná účasť prekročila 45 %

Predčasné parlamentné voľby v regióne Šariša prebiehajú zatiaľ pokojne, počas dňa tu neevidovali žiadne vážnejšie problémy, ktoré by narušili ich priebeh. TASR to potvrdili členovia Obvodných volebných komisií (ObVK) v Prešove, Bardejove, vo Svidníku a v Stropkove.

Podpredseda ObVK v Prešove Jozef Kislík uviedol, že v okrskoch v okresoch Prešov a Sabinov sa účasť po 17. hodine pohybovala v rozpätí od 30 do 45 percent.

Navštívili sme niekoľko volebných miestností, podľa predbežných odhadov sa dá povedať, že volebná účasť v mestách je vyššia ako v obciach. Napríklad v jednom okrsku v Lipanoch mala dosiahnuť okolo 45 percent, na prešovskom sídlisku Sekčov sa pohybovala na rovnakej úrovni“, povedal Kislík. Dodal, že v obciach to bolo niečo vyše 30 percent, dá sa však očakávať, že mnohí prídu voliť ešte aj vo večerných hodinách.

Žiadne formálne podnety v súvislosti s voľbami neregistruje ani ObVK v Bardejove. Jej predseda Peter Purdeš odhadol, že po 16. hodine sa účasť mohla pohybovať v rozmedzí 30 – 40 percent.

Podobnú účasť na voľbách odhadol aj predseda ObVK vo Svidníku Cyril Dudáš, rovnako konštatoval hladký doterajší priebeh volieb. Problémy neregistrujú ani v okrese Stropkov. Predseda tamojšej ObVK František Vašš odhadol, že okolo 16. hodiny mohlo odvoliť približne 35 percent voličov.

Súvisiace články
10.3.2012 V Gregorovciach a vo Veľkom Šariši sú okrem volieb aj miestne referendá 10.3.2012 Parlamentné voľby v regióne Šariša sú zatiaľ bez problémov 10.3.2012 Právo voliť využili desiatky pacientov z prešovskej nemocnice 10.3.2012 Foto: Voľby 2012
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK