Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Tlejúce iskry spôsobili na Krásnej Hôrke v noci vizuálny efekt požiaru

Po rozsiahlom požiari strechy národnej kultúrnej pamiatky hradu Krásna Hôrka sa v nedeľu (11.3.) večer na hradnom kopci rozfúkal silný vietor, ktorý podľa riaditeľa Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Rožňave Jána Egriho dosahoval silu až 24 metrov za sekundu.

(foto: TASR)
(foto: TASR)

Vietor znovu rozdúchal tlejúce uhlíky na trámoch zhorenej strechy a v tme mohol vzniknúť vizuálny efekt, že požiar opäť vypukol“, uviedol Egri pre TASR. Zdôraznil však, že požiar znovu nevznikol a ani sa nešíril. „Niektoré médiá potom zbytočne šíria paniku. My sme na mieste nepretržite od soboty (10.3.) situáciu monitorujeme a máme je úplne pod kontrolou“, prízvukoval šéf rožňavských hasičov.

Doplnil, že príslušníci zboru mali skôr obavy z toho, aby lietajúce iskry v silnom vetre nespôsobili škody v okolitej prírode, alebo v obci Krásnohorské Podhradie. „Mali sme na mieste štyri cisterny niekoľko hasičov. Teraz sa už len dokončuje hasenie zvyškov trámov, niektoré z nich sú zamurované, takže ich musíme odkryť“, dodal Egri.

Podľa jeho slov sa už v nedeľu na Krásnej Hôrke nedialo nič mimoriadne, ani nehorel interiér hradu. „Zásah by sme mali ukončiť do poludnia“, uzavrel.

(foto: facebook)

(foto: facebook)
Súvisiace články
11.3.2012 Požiar hradu Krásna Hôrka zapríčinili deti 10.3.2012 Národná kultúrna pamiatka hrad Krásna Hôrka je zničená 10.3.2012 Hrad Krásna Hôrka je v plameňoch
Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK