Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Oprava ciest poškodených zosuvmi pokračuje aj v roku 2012

Zosuvy pôdy poškodili pri posledných povodniach v roku 2010 aj cesty v okresoch Humenné a Snina. Oprava najkritickejších úsekov potrvá niekoľko rokov.

Ako TASR informovala hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Veronika Fitzeková, stabilizácia jedného zo zosuvov v okrese Humenné sa realizuje v tomto období na ceste II/559002 medzi Udavským a Vyšným Hrušovom. Stavebné práce tam odštartovali v roku 2011 a oprava poškodeného úseku je rozdelená do viacerých fáz.

"Podľa zmluvy o dielo prvá etapa sanácie zosuvu by mala byť sfinalizovaná do konca júna 2012. Druhú etapu plánujeme realizovať z prostriedkov Regionálneho operačného programu, termín jej ukončenia preto závisí od vyhlásenia výzvy príslušným ministerstvom", podotkla hovorkyňa.

Ďalší úsek v Humenskom okrese, ktorého rekonštrukciu plánuje PSK ukončiť v tomto roku, sa nachádza na ceste III/543013 pri obci Ruská Poruba. Rozpočtový náklad stavby zameranej na stabilizáciu zosuvu a konštrukciu cestného telesa predstavuje sumu 570.000 eur. Stavebné práce zamerané na obnovu tohto úseku sa začali ešte vlani.

Zosuvy poškodili v uplynulom období aj cesty 1. triedy. Jeden z poškodených úsekov, ktorého obnovu plánuje odštartovať v roku 2012 Slovenská správa ciest (SSC), prechádza medzi obcou Belá nad Cirochou a mestom Snina.

Ako informovala Marta Forrairová z SSC, ďalší úsek poškodený zosuvom v okrese Snina, ktorý je potrebné zrekonštruovať, sa nachádza v extraviláne obce Ladomirov. Stavebné práce zamerané na opravu 300-metrovej trasy I. kategórie tu začnú realizovať najskôr v roku 2013.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK