Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Hokejisti HC 46 Bardejov po víťazstve play-off 1.ligy oddychovali v Tatrách

Posledný marcový týždeň doznievali pre Bardejov oslavy titulu majstra play-off prvej ligy. Hokejisti po skončení sezóny oddychovali spolu s realizačným tímom v Tatrách na Štrbskom plese.

Manažér klubu, Andrej Gmitter považuje pocit z víťazstva za najkrajší a neopísateľný: „Šestnásť rokov robím hokej, či už prvú alebo druhú ligu. Zažil som už podobný pocit, keď sme vyhrali druhú ligu a postúpili pred piatimi rokmi, ale vyhrať prvú ligu je pre mňa ten najkrajší a najúžasnejší pocit.

Počas piatich rokoch ich fungovania v druhej najvyššej súťaži bolo ich doterajším najlepším umiestnením tretie miesto v sezóne 2009-2010. Tento výsledok sa teda podľa Gmittera dá nazvať historickým.

Slovensko je krásny štát, Bardejov je najkrajšie mesto a my sme majstri prvej ligy a to nám v tejto chvíli nikto nevezme.

Bardejovskí hokejisti predviedli v úvodných troch zápasoch finálovej série výborné výkony, následne Piešťany vyrovnali stav série na 3:3. V siedmom a rozhodujúcom zápase vytiahli svoje zbrane a na domácom ľade s podporou fanúšikov sa im podarilo ukončiť sezónu víťazstvom.

Posledná finálová séria, hlavne po tých dvoch prehrách v piatom a šiestom zápase bola pre nás trošku psychicky náročná, ale zomkli sme sa, povedali sme si na povzbudenie pár slov v šatni a posledný zápas sme zvládli na výbornú. Čiže spokojnosť je na strane každého jedného z nás“, doplnil brankár Róbert Marton.

Týždeň na zrekreovanie po náročnej sezóne chlapcom doprial prezident klubu Bemaco HC 46 Bardejov, Ladislav Kovalský.

Chlapci si to zaslúžili. Vyhrali preto, že vyhrať chceli a snažili sa. Tatry boli formou poďakovania zo strany vedenia klubu a splnenie toho, na čom sme sa pred sezónou dohodli. Sľuby, ktoré dávame, stále plníme.

V klube Bemaco HC 46 Bardejov, ktorý je farmou Košíc, hrajú kvalitní hráči. Podľa pravidiel SZĽH je pre nich titul majstra prvej ligy najvyšším možným dosiahnuteľným cieľom. Ten sa im získať podarilo.

Farmou Košíc sme do 30. Apríla, a preto nám nič nebráni v tom, aby sme v budúcnosti mierili vyššie“, doplnil Kovalský.
Do Tatier prišiel hokejistom vyjadriť podporu aj prezident košického klubu HC Košice, Vladimír Jacko.

Ako náhle Bardejov postúpil do finále play-off mal som taký vnútorný pocit, že tento klub má nato aby prvýkrát v histórii vyhral túto ligu. V Bardejove som objavil iný rozmer hokeja. Tu v Bardejove som videl, že sa hrá so srdcom, ľudia, ktorý podporujú tento hokej mu chcú pomôcť a podnikatelia ako je prezident tohto klubu, ktorý naozaj mohol peniaze investovať inak, tak neurobil a vrátil tieto peniaze do komunity, do športu a urobil radosť nielen hokejistom.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK