PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/data/2957/colny_urad_presov.html

Colný úrad Prešov

Databáza / Firmy a organizácie / Inštitúcie / Úrady
Názov subjektu:
Colný úrad Prešov
Právna forma:
iná
Predmet činnosti:
Orgán štátnej správy
Sídlo (adresa):
Kpt. Nálepku 4, 080 01 Prešov
Kontaktná osoba:
JUDr. Vladimír Pirník
Telefón:
+421 51 7357371, +421 51 7357372, +421 51 7357110
FAX:
+421 51 7357109
E-mail:
WEB:
https://www.financnasprava.sk/

Finančná správa je moderná proklientska inštitúcia. Vznikla 1. januára 2012 zlúčením colnej správy a daňovej správy. Jej vzniku predchádzalo schválenie reformy colnej správy a daňovej správy s výhľadom zjednotenia výberu daní, cla a poistných odvodov prostredníctvom programu UNITAS.

Colný úrad vykonáva svoju pôsobnosť v územnom obvode, ak § 8 zákona č. 35/2019 Z. z. alebo osobitný predpis neustanovuje inak. Zoznam colných úradov, ich sídla a územné obvody ustanoví všeobecne záväzný právny predpis, ktorý vydá ministerstvo financií.

Colný úrad plní tieto úlohy:

Colný úrad riadi riaditeľ colného úradu. Vnútornú organizačnú štruktúru colných úradov na návrh riaditeľa colného úradu určuje prezident.

Pobočky colného úradu a stanice colného úradu na návrh riaditeľa colného úradu zriaďuje a zrušuje prezident. Pobočky colného úradu a stanice colného úradu sú organizačnými zložkami colného úradu.

Pohraničná pobočka colného úradu je pobočka, prostredníctvom ktorej vykonáva colný úrad svoju pôsobnosť na železničných staniciach, v prístavoch, na letiskách, na poštách a na iných miestach, ak vykonáva vstupný colný dohľad a výstupný colný dohľad; iná pobočka je vnútrozemská pobočka colného úradu.

Colný úrad má procesnú subjektivitu v konaní podľa Trestného poriadku, Civilného sporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a koná pred orgánmi činnými v trestnom konaní a pred súdom samostatne v rozsahu svojej pôsobnosti podľa tohto zákona. Za colný úrad koná pred súdom riaditeľ colného úradu alebo príslušník finančnej správy poverený riaditeľom colného úradu alebo prezidentom.



 
vytvorené: | čítané: 34863 krát