PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/data/4405/dupkala_rudolf-_phdr-_3.html

Dupkala Rudolf, PhDr. [3]

Databáza / Samospráva Prešov / Komunálne voľby 2014 / Kandidáti na primátora mesta
Názov subjektu:
Dupkala Rudolf, PhDr. [3]
Sídlo (adresa):
Prešov

33 rokov, riaditel' Šarišskej galérie, VŠ pedagóg, nezávislý kandidát




1.Prečo ste sa rozhodli kandidovať?

S Prešovom ma spája celý môj život, osobný aj profesijný. S hrdosťou nazývam toto mesto rodným mestom. Bolo tu už dávno predtým, je a určite bude aj po nás. Otázkou však ostáva, aký život chceme prežiť v tomto meste?

Príbeh úspešného mesta vytvárajú jeho obyvatelia. Scenár píšu spoločne veľkí i malí, starí i mladí, muži i ženy. V permanentnom dialógu s radnicou rozvíjajú dej tak, aby sa v ňom cítili všetci šťastní a spokojní. Som presvedčený, že príbeh úspešného mesta môžeme prežiť aj my. Ale bez zmien to nepôjde. Zásadnou zmenou je zmena prístupu k jeho riadeniu. Spravovanie mesta pod taktovkou súčasného primátora má veľké rezervy. Vidím ich a viem, ako to zmeniť. 

O osude nášho mesta nesmú rozhodovať primátor a vybraní úradníci za zatvorenými dverami. Úrad musí aktívne komunikovať s obyvateľmi, transparentne a  hospodárne nakladať s financiami, musí zabezpečovať stabilitu verejných služieb a rozumne zveľaďovať majetok mesta. Mojou filozofiou je byť reálnym zástupcom Vás všetkých. Chcem byť tým, ktorý Vás počúva, tým, ktorý ponúka riešenia a aktívne participuje na odstraňovaní problémov. Rovnako ako vy, aj ja chcem žiť v modernom a úspešnom meste. 

Buďme spoločne tvorcami príbehu moderného a úspešného mesta!



2.Prečo by Vám mali Prešovčania dať vo voľbách svoj hlas?

V novembri 2010, som sa stal poslancom Mestského zastupiteľstva v Prešove (volebný obvod č.6 Sekčov). Uzavrel som s obyvateľmi Prešova spoločnú dohodu. Dohodli sme sa, že „budem pre Vás pracovať 7 dní v týždni“. 

Oslovil som Vás filozofiou „byť reálnym zástupcom všetkých Prešovčanov“, ponúkol som víziu.  Štyri roky Vás počúvam, ponúkam riešenia, aktívne participujem na zveľaďovaní mesta a odstraňovaní nedostatkov. Verím, že výsledky mojej práce prispievajú ku kvalite života v našom meste a prinášajú spoločenský prospech a úžitok. 

Každodenná realita potvrdzuje, že sme sa vydali správnou cestou. Problémov a obmedzení, ktoré nás trápia, ale aj výziev a príležitostí je toľko, že ani 7 dní v týždni nestačí! 

Ponúkam Vám víziu, ktorú z pozície primátora premením v realitu: Víziu Prešova ako moderného, dynamicky sa rozvíjajúceho mesta. Mesta, ktoré dobre poznajú doma i v zahraničí. Mesta, kde ľudia dôstojne pracujú, slušne bývajú, aktívne oddychujú a cítia sa bezpečne. Mesta, kde zahraniční investori s dôverou investujú a turisti o ňom s nadšením rozprávajú svojim známym. 

Jednoducho mesta, v ktorom chceme všetci žiť!



3.Aké budú Vaše  priority?

Mojou jedinou prioritou je, z pozície primátora premeniť ponúkanú víziu „moderného a úspešného mesta“ v realitu. 



 
vytvorené: | čítané: 8181 krát