Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel
aktualizované: 2.11.2014

Aman Martin (2) - VO2

Názov / Meno:
Aman Martin (2) - VO2
Sídlo (adresa):
Prešov, volebný obvod č. 2
Mobil:
0903314810
E-mail:
WEB:
https://www.facebook.com/martin.aman.370
Martin Aman

48 r., SZČO, PD



1.Prečo ste sa rozhodli kandidovať?

Vždy som bral politiku ako "panské huncútstvo" a nikdy som nemal nutkanie vstúpiť do týchto vôd. S pribúdajúcim vekom človek prehodnocuje a keďže vidím, kam speje dnešná spoločnosť, nie je mi ľahostajná budúcnosť našich detí, vnúčat.... To bol najsilnejší motív môjho rozhodnutia kandidovať za poslanca MsZ a pokúsiť sa z tejto pozície ovplyvniť vývoj "môjho" mesta, ktoré mi tak prirástlo k srdcu, že by som ho nemenil za žiadne iné.


2.Prečo by Vám mali Prešovčania dať vo voľbách svoj hlas? 

Som rodený prešovčan a ako taký mestom dýcham, rozumiem mu, som naň hrdý, nehanbím sa za žiaden kút Prešova - je taký, aký je a my občania si ho formujeme na svoj obraz. Osobne sa snažím doma a vo svojom okolí mať poriadok, čistotu, zdravé a útulné prostredie, čo si myslím, že sa mi aj darí. Chcem vplývať na spoluobčanov, aby sa tiež tak chovali a tak konali - ak sa vráti kultúra prejavu a rešpekt osobnosti do zastupiteľstva, vráti sa kultúra a dôvera aj medzi voličov.  V prípade, že by mi spoluobčania - voliči dali dôveru, snažil by som sa o odpolitizovanie práce ms. zastupiteľstva, o proporcionálne venovanie pozornosti ťažiskovým oblastiam života mesta, transparentnosť v rozhodovaní a užívaní prostriedkov mesta.  


3.Aké budú Vaše priority? 

Medzi svoje priority radím vyriešenie kanalizácie na ul. J.Pavla II., kde po prudkých lejakoch je cesta takmer nepriechodná. Trvá to už roky a nikto s tým nič nerobí. Chcel by som zrušiť spoplatnenie parkovania na verejných pozemkoch pre vozidlá s prešovským EVČ, pre vozidlá s iným EVČ by som poplatky ponechal.
Veľa ľudí ma pozná ako zanieteného športovca, bývalého vodnopólistu, neskôr volejbalistu, aby som sa nakoniec celým srdcom upísal basketbalu najskôr ako hráč, neskôr aj ako funkcionár. Nikto mi nemôže uprieť môj kladný vzťah k takmer všetkým športom, ale jednoznačne som proti motoristickým akciám na parkovacej ploche pred mestskou športovou halou. Nevôľu občanov tejto štvrti proti týmto motoakciám mestskí úradníci s dávkou arogancie neustále ignorujú a protesty širokého okolia vôbec neberú v úvahu. Jednoducho motošport nepatrí do centra mesta. Ako príklad stačí uviesť schválenie projektu "Škola šmyku" napriek rozhodnutiu mimoriadneho zhromaždenia občanov tejto mestskej časti... 


aktualizované: 2.11.2014
5940
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK