Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava
aktualizované: 26.10.2014

Kuchár Martin (22) - VO2

Názov / Meno:
Kuchár Martin (22) - VO2
Sídlo (adresa):
Prešov Československej armády
Telefón:
0901 910 530
E-mail:
WEB:
https://www.facebook.com/pages/Martin-Kuchár/522710561196772

podnikateľ, TIP


1.Prečo ste sa rozhodli kandidovať? 
Kandidovať som sa rozhodol pre môj kritický pohľad na dianie v meste. Vedenie samosprávy sa správa ako ´´štát v štáte´´ nerešpektuje rozhodnutia súdu, nariadenia prokurátora, objednávky sa podpisujú mnohokrát netransparentne a proti verejnému záujmu. Myslím, že je na čase to zmeniť, naša politika potrebuje generačnú výmenu a začať treba od tej komunálnej politiky. Preto kandidujem za poslanca VMC č.2. 

2.Prečo by Vám mali Prešovčania dať vo voľbách svoj hlas? 
Pretože stav aký je v meste je už neúnosný. Do politiky však nevstupujem preto aby som iba kritizoval, ale ponúkam cestu. Ponúkam novú cestu. Nové spôsoby a riešenia. Čestnosť a slušnosť pri výkone mandátu v prospech verejnému záujmu, v prospech mesta Prešov a ľudí, ktorí v ňom žijú. Nakoľko samospráva hospodári s peniazmi občanov, veď mestá a obce ich získavajú z daní, považujem za dôležité, aby občania mesta Prešov vedeli kam a akým spôsobom ich peniaze idú. Musia vidieť, či ich volení zástupcovia s peniazmi, ktorých je vždy málo, narábajú efektívne a zodpovedne, alebo naopak. Ja občanom mesta Prešov nechcem a nebudem nič skrývať. Chcem, aby mi vždy videli na prsty. Práve preto ako jeden z mála kandidátov na poslancov tu mám zverejnenú adresu a telefónne číslo. V prípade zvolenia budem občanov mesta Prešov informovať nielen o tom, že sa niečo postavilo ale aj tom koľko to stálo. O tom je transparentnosť, ku ktorej sa hlásim. Navyše od decembra bude zverejnená databáza profilov verejných funkcionárov, primátorov, starostov a poslancov strany TIP. V nej budú zverejnené informácie o účasti na zasadnutiach orgánov, do ktorých boli zvolení. Etický kódex voleného predstaviteľa samosprávy strany zase viaže k zverejňovaniu prípadov konfliktu záujmov, výkazov služobných ciest, školení či priznávaní darov. V databáze profilov budú tiež informácie o hlasovaniach, interpeláciách alebo predložených legislatívnych iniciatívach. 

3.Aké budú Vaše priority? 
Transparentnosť 
 Po mojom zvolení budem presadzovať aby všetky zmluvy boli robené transparentne a obstarávalo sa výlučne formou verejných súťaží. 
Parkovanie 
 Budem presadzovať aby všetky mestské parkoviská riadila už existujúca mestská firma a parkovanie bolo prvých 15 min. zdarma, víkendy a sviatky bezplatne. Súčasný stav, kde to riadi firma Vinci park je neúnosný, pretože mesto prichádza ročne o 200 000 €. A z takto ušetrených peňazí sa vybudovali nové parkovacie miesta na sídlisku II, na ktoré sa väčšinou zabúda. 
Poplatok za psa 
 Budem presadzovať aby sa zefektívnil výber poplatku za psa, čo umožní znížiť poplatok zo súčasných 66 € na 50 € a dôchodcovia, tak ako bolo niekedy bezplatne. 
Budem presadzovať zefektívnenie mestských firiem a za ušetrené peniaze: 
 - Dokončiť rekonštrukciu Delne a vytvoriť z nej moderné prírodné kúpalisko. 
 - Na sídlisku II všetky existujúce detské ihriská oplotiť, zrekonštruovať a zabezpečiť ich kamerovým systémom. Opraviť lavičky, chodníky a príjazdové cesty k panelákom. 
 - Vybudovať nové chodníky a relaxačné zóny. 
 - Častejšie hliadky mestských policajtov a tým zvýšenie bezpečnosti na našom sídlisku. - Viac čistoty a poriadku na sídlisku II.


aktualizované: 26.10.2014
5027
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK