PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/data/4482/ruscak_radoslav-_paeddr-_38_-_vo1.html

Ruščák Radoslav, PaedDr. (38) - VO1

Databáza / Samospráva Prešov / Komunálne voľby 2014 / Kandidáti na poslancov MsZ / Volebný obvod č. 1 (7 poslancov)
Názov subjektu:
Ruščák Radoslav, PaedDr. (38) - VO1
Sídlo (adresa):
Prešov, volebný obvod č. 1

40 r., riaditeľ ZŠ, SaS



1.Prečo ste sa rozhodli kandidovať?

Aby sa konečne v mestskom zastupiteľstve začalo uplatňovať zásadné, a to že poslanec nemá len práva, ale hlavne povinnosti, ktoré mu dali jeho voliči. A to počas celého volebného obdobia, nielen pár mesiacov pred komunálnymi voľbami, napr. pri otváraní ihrísk a podobne. Mandát poslanca je veľmi vzácny, ale prináša aj veľkú zodpovednosť, zodpovednosť za rozhodnutia, za skutky, za snaženie zlepšiť fungovanie samosprávy a jej mestských častí, skrátka za seba a svojich voličov. 


2.Prečo by Vám mali Prešovčania dať vo voľbách svoj hlas?

Nemôžem ručiť za to, čo budú robiť iní, môžem ručiť len za to, čo budem robiť ako poslanec ja. Je naozaj potrebné urobiť pre Prešov a jeho mestské časti to, čo je potrebné, čo si moderné mesto a jeho občania vyžadujú, nielen niekam prísť, odfotiť sa a umelo zapózovať pred fotoaparátom.  Nechcem, aby v mestskom zastupiteľstve platilo, čo platí v súčasnej slovenskej politike, to známe: " Vyhraj voľby a môžeš všetko.".  


3.Aké budú Vaše  priority?

Skoro všetci kandidáti sú Koňare, srdcom Prešovčania a opakujú, že sú to parkoviská, ihriská, relaxačno - oddychové zóny a neviem čo ešte. Je to pekné. Samozrejme, plná občianska vybavenosť je dôležitá a nezanedbateľná pre fungovanie. Mojou hlavnou prioritou bude, aby úlohou mesta Prešov bolo vytvoriť svojim občanom také podmienky, ktoré ich nebudú zbytočne obmedzovať v ich snažení, ponúknuť rovnaký meter pre mesto a podnikateľov. Je nutné ukončiť ten čas čakania na Godota a začať reálne viazať investorov na mesto. Aby ten pravý lexikálny význam slova – mesto -  bol naplnený. Aby nebolo len administratívnym, ale hlavne obchodným a priemyselným centrom, moderným mestom, aby sa o Prešove hovorilo, tam sa super žije, tam to ide.  



 
vytvorené: | čítané: 6781 krát