Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf
aktualizované: 2.11.2014

Tarcalová Martina, PaedDr. (44) - VO1

Názov / Meno:
Tarcalová Martina, PaedDr. (44) - VO1
Sídlo (adresa):
Prešov, volebný obvod č. 1
Martina Tarcalová

44 r., pedagóg, SIEŤ



Pár slov o mne:

Sídlisko III. je mojím domovom od útleho detstva, prežila som tam najkrajšie roky svojho života a aj kvôli tomu mu chcem prinavrátiť dôležitosť v rámci Prešova. Takisto mestu ako celku je nutné vtlačiť pečať nových myšlienok, nových ľudí, pretože aktuálna situácia obyvateľov skôr straší ako teší. 
Celý svoj život pôsobím v školstve, vzdelávam ľudí, snažím sa im zabezpečiť týmto spôsobom kvalitný život. Za svoj najväčší úspech považujem dlhoročnú aktívnu činnosť v oblasti školstva s mnohými úspešnými  absolventmi, množstvom akcií a podujatí, ktoré som zorganizovala, ale takisto aj moje dve deti, ktoré reprezentujú Slovensko a Prešov na domácej, ale aj medzinárodnej športovej scéne.  
O kvalitu života mi ide aj pri vstupe do politiky. Od nástupu do základnej školy permanentne študujem a vzdelávam sa v mnohých oblastiach. Tieto vedomosti a moje skúsenosti práce s ľuďmi zhodnotím pri pomoci Vám – občanom mesta Prešov. 
Všetci, ktorí ma poznajú, vedia, že mojou silnou stránkou je komunikácia. Mojím záujmom je zlepšiť komunikáciu medzi mestskými poslancami a občanmi, pretože v súčasnosti je nedostatočná. Mne ako občanovi mesta prekáža, že sú poslanci a vedenie mesta uzatvorení v úradoch a nevychádzajú medzi ľudí, nepýtajú sa ich, kde vidia problém, prečo by sa mali zamerať na túto oblasť. Väčšinou sa tam riešia politické spory, ktoré občanov nezaujímajú. 
Zo svojej pedagogickej praxe viem problémy jednoducho vysvetliť tak, aby ich pochopil každý. Mnoho problémov stojí len na nedostatku  porozumenia. Vstúpim do tejto oblasti s tým, že túto komunikáciu zmením a pozdvihnem na vyššiu úroveň. . Oporou a motiváciou mi je manžel Peter, ktorý pôsobí v športovej diplomacii a vidí čo sa často deje mimo nás.
Môj otec PaedDr. Martin Gregor dal slovenskému,  prešovskému  aj akademickému športu po reprezentačnej aj organizačnej stránke veľa. Som odhodlaná pokračovať v jeho práci nielen v oblasti športu, ale aj v ďalších oblastiach, a to kultúra, školstvo, zdravotníctvo, seniori, mládež a rodina. Nezaujíma ma politika, zaujímate ma Vy ako občania mesta! Všetci predsa chceme, aby sa tu žilo dobre a lepšie. 


1. Prečo ste sa rozhodli kandidovať? 

Mám rada nové výzvy, som zvyknutá na kolektívnosť a fair play. Nebojím sa konfrontácií a komunikácie s občanmi. Záleží mi na ich názoroch a skúsenostiach, ktoré budem referovať a zastávať v našom volebnom obvode.


2. Prečo by Vám mali Prešovčania dať vo voľbách svoj hlas?

Sídlisko III. je mojím domovom od útleho detstva, prežila som tam roky života a kvôli tomu mu chcem prinavrátiť dôležitosť v rámci Prešova. Mestu ako celku je nutné vtlačiť pečať nových myšlienok, nových ľudí.
Zintenzívnim komunikáciu občanov s jednotlivými útvarmi mestského úradu. Mnoho problémov stojí na nedostatku informácií, preto zabezpečím lepšiu informovanosť na transparentnosť investičných aktivít nášho mesta pre náš volebný obvod. Zabezpečím zveľaďovanie verejných priestranstiev a športovísk pre voľnočasové aktivity našich obyvateľov. 

3. Aké budú Vaše  priority?

- spájať generácie 
- podpora športu u mladých
- prinavrátiť mestu športoviská 



aktualizované: 2.11.2014
6478
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK