Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava
aktualizované: 15.10.2018

Fedorčíková Renáta, Ing. (5)

Názov / Meno:
Fedorčíková Renáta, Ing. (5)
Sídlo (adresa):
Prešov
Telefón:
0907158233
E-mail:
Fedorčíková Renáta

stredoškolská učiteľka, KDH, SDKÚ-DS, MOST-HÍD


Som absolventkou Vysokej školy ekonomickej v Bratislave, odbor Financie. 13 rokov som pôsobila v bankovej sfére a od r. 2004 pracujem ako stredoškolská učiteľka. Som vydatá a mám dve deti (12 a 17). V Prešove žijem od r. 1996. 


1. Prečo ste sa rozhodli kandidovať? 
Zaujímam sa o dianie v meste Prešov a už sa nechcem ďalej pasívne prizerať na to, ako sa mesto „topí“ v dlhoch, nerozvíja sa, ale chcem sa aktívne podieľať na ovplyvňovaní života v tomto meste. Budem sa snažiť urobiť všetko preto, aby mesto Prešov a najmä mestská časť, v ktorej žijem boli príjemným miestom pre život všetkých občanov. 

2. Prečo by Vám mali Prešovčania dať vo voľbách svoj hlas?  
Mesto Prešov a mestská časť, v ktorej žijem má očividné problémy s dopravou – dennodenná hustota dopravy je pre občanov v tejto časti neznesiteľná, hluk a smog zhoršujú kvalitu bývania. Je málo parkovacích miest a potom sú ľudia nútení parkovať na trávnatých plochách. V tejto časti chýbajú športoviská - ihriská, prístupné deťom, mladým a všetkým občanom, ktorí tu žijú. Je tu zanedbávaná čistota ulíc, verejných priestranstiev, je bežné, že po uliciach sú zvyšky zimného posypu celý rok, taktiež je nepravidelná údržba smetných nádob, ktoré sú umiestnené pri chodníkoch. Ďalší problém vidím v zanedbanej starostlivosti o zeleň v tejto mestskej časti.

3. Aké budú Vaše  priority? 
Ako Vaša poslankyňa sa budem snažiť podporovať rozvoj našej mestskej časti, jej čistotu, možnosť športového a kultúrneho vyžitia, životné prostredie. Štruktúra obyvateľov mestskej časti sa postupne mení a pribúdajú mladé rodiny s deťmi, preto je potrebné niektoré zelené plochy revitalizovať a prispôsobiť ich potrebám, napr. vybudovaním oddychovej zóny s detským ihriskom/kútikom. Nebudem sľubovať, ale chcem sa aktívne podieľať na správe mesta, načúvať ľudom, ich problémom, byť s nimi v kontakte a snažiť sa pomôcť im vyriešiť ich starosti vo vzťahu k mestu. 
Môj volebný slogan:„Vaše starosti na moju hlavu.“
aktualizované: 15.10.2018
11028
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK