Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav
aktualizované: 23.10.2014

Grega Róbert (6) - VO4

Názov / Meno:
Grega Róbert (6) - VO4
Sídlo (adresa):
Prešov, volebný obvod č. 4
Telefón:
0917774237
Róbert Grega

28 r., SZČO, NOVA


Pár slov o mne: 
Dovoľte, aby som sa Vám predstavil. Volám sa Róbert Grega a pochádzam z Prešova, kde som sa narodil dňa 24.3.1986 rodičom Ľubomírovi Gregovi a Kristíne, rod. Liškovej. Obaja rodičia pochádzajú z Prešova. Pomerne skoro mi zomrel otec a ostali sme s mamou a mladším bratom Slavomírom sami. V tomto nie najľahšom období nám veľa pomohla rodina, priatelia, susedia, známi. Neskôr nám cestu životom uľahčil Ing. Alojz Smrek, ktorý nad nami držal ochrannú ruku. Základnú, strednú ako aj I. stupeň vysokej školy som absolvoval v Prešove, kde som okrem vzdelania a prípravy do života získal veľa kamarátov, nové známosti. Na vysokej škole som spoznal aj Danielu s ktorou som v lete tohto roku uzavrel manželstvo v kostole Sv. Jozefa v Prešove. Po ukončení I. stupňa VŠ som v štúdiu nepokračoval, ale začal som samostatne podnikať a darí sa mi to doposiaľ. Mesto Prešov mi v živote dalo veľa: moju rodinu, priateľov, prácu. Prešov je celý môj život a preto som sa rozhodol kandidovať za poslanca do mestského zastupiteľstva v Prešove a vrátiť aspoň časť toho, čo mi bolo umožnené v našom krásnom meste získať.



1.Prečo ste sa rozhodli kandidovať? 

Mesto Prešov mi v živote dalo veľa: moju rodinu, priateľov, prácu. Prešov je celý môj život a preto som sa rozhodol kandidovať za poslanca do mestského zastupiteľstva v Prešove a vrátiť aspoň časť toho, čo mi bolo umožnené v našom krásnom meste získať.

2.Prečo by Vám mali Prešovčania dať vo voľbách svoj hlas? 

Vážim si ľudí, ktorí v Prešove niečo vykonali a ich prácu si cením. Chcem, aby sme sa v Prešove mali lepšie a pracovali na zdokonalení nášho rodného mesta každý deň. Máme ako spoločnosť napredovať a zanechať Prešov v lepšom a lepšom stave pre budúce generácie. 

3.Aké budú Vaše priority?

1. bezpečnosť na cestách
- v starej časti mesta sú cesty v dezolátnom stave, ich rekonštrukcie sú minimálne. Chýbajú parkovacie miesta v blízkosti obytných domov a tie ktorých výstavba je plánovaná majú byť spoplatnené. Je predsa neprípustné, aby si občania za státie pred svojimi bytovkami platili. Pre bezpečnosť na mnohých úsekoch by bolo vhodné osadiť spomaľovacie zariadenia.
2.bezpečnosť v blízkosti železničnej trate, ktorá prechádza stredom mesta 
- je potrebné dbať na pravidelnú údržbu zelene okolo trate, obnoviť zdevastované zábradlie pozdĺž trate a tak zabrániť prechodu mimo na to určených miestach. Zabráni sa tak častým poväčšine smrteľným úrazom 
3.rekonštrukcia ihrísk 
- nielen na sídliskách žijú mladé rodiny s deťmi a preto chcem presadiť rekonštrukcie, prípadne výstavbu ihrísk, lavičiek, pieskoviska ale aj venčoviská pre psov ktorých je tu pomerne veľa 
4.výstavba športovísk a relaxačných zón 
- tieto, tak ako aj iné aktivity zo strany mesta, sú sústredené poväčšine len na sídliskách a na starú časť mesta sa zabúda. Nie je tu zriadený žiadny komplex kde by si mohli mladí zadarmo zašportovať, rodiny posedieť, organizovať pikniky. 
5.starostlivosť o zeleň
- v meste je síce dostatok zelene, ale nie je o ňu vždy adekvátne postarané. Je tu pomerne veľa starých a chorých stromov, ktoré je potrebné nahradiť novou výsadbou. Taktiež je potrebné riešiť medziblokové úpravy zelene a komunikácií. 



aktualizované: 23.10.2014
5141
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK